Τα μέλη της κυβερνητικής επιτροπής κλήθηκαν στο γραφείο του πρωθυπουργού να συζητήσουν για το μεσοπρόθεσμο.
Η κουβέντα, όμως, πήγε αμέσως στην πολιτική στρατηγική. Γιατί, όπως ειπώθηκε, τα μέτωπα δε μπορεί να ανοίγουν χωρίς σχεδιασμό. Και ταξί, και εργασιακή εφεδρεία, και απολύσεις, και, και, και.

Το θέμα έθεσαν οι Δ. Ρέππας και Κ. Σκανδαλίδης ενώ είναι γνωστό πως συμφωνεί μαζί τους και ο Χρ. Παπουτσής.

Ουσιαστικά τα στελέχη αυτά εγκαλούν τον Γ. Ραγκούση ότι το παρακάνει με τους ταξιτζήδες.

Ο Γ. Παπανδρέου, αφού τους άκουσε όλους, είπε ότι θα συζητήσουν τη στρατηγική μόλις επιστρέψει από τα ταξίδια του στις ΗΠΑ και τη Γερμανία.

Το θέμα της ιεράρχησης των προτεραιοτήτων έθεσε επίμονα και ο Ευ. Βενιζέλος, ο οποίος βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των διαρθρωτικών αλλαγών.

Ο υπουργός Οικονομικών ανησυχεί και δεν το κρύβει πως η συμφωνία με την Ένωση για την εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου θα κλείσει, αλλά η κυβέρνηση δε θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στο δικό της σκέλος.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης φάνηκε και το χάσμα μεταξύ του Ευ. Βενιζέλου και των υπολοίπων. Ο υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε επιθετικός, κάνοντας μάθημα. Ότι θα πρέπει να δουλεύουν, να τρέξουν τις προτεραιότητες και να μην ανακυκλώνουν φήμες. Συμπεριφορά που έκανε πολλούς να λένε ότι ο Βαγγέλης νομίζει πως είναι καθηγητής και έχει να κάνει με μαθητές.