Έτοιμος να διεκδικήσει αυτόνομα την υποστήριξη του ελληνικού λαού όποτε και αν γίνουν οι εθνικές εκλογές δηλώνει ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, αρνούμενος ότι θα λειτουργήσει υποστηρικτικά στο ΠΑΣΟΚ.

Με συνέντευξή του στα «Νέα», ο κ.Κουβέλης σχολιάζει το δίλημμα που έθεσε ο πρωθυπουργός στη διακαναλική ότι «η πολιτική δεν είναι πόκερ για να μπλοφάρει κανείς», ενώ παράλληλα εκφράζει την αντίθεσή του στα διλήμματα που εγείρονται, όταν, όπως επισημαίνει, προκαλούν πόλωση.

«Η Δηµοκρατική Αριστερά δεν θέτει διλήµµατα. Το µεγάλο πολιτικό δίληµµα είναι αν θα προχωρήσει η χώρα µπροστά, αν θα αντιµετωπίσει τα προβλήµατα και αν θα αναζητήσει διέξοδο για την κοινωνία και τους πολίτες. Διαφωνώ µε τα διλήµµατα που εγείρονται προκειµένου να διαµορφώσουν πόλωση, η οποία είναι αντίπαλη προς την αναγκαία πολιτική που πρέπει να υπάρξει για την απαλλαγή της χώρας από τις ασφυκτικές ρυθµίσεις του Μνηµονίου.

«Ο κ.πρωθυπουργός δυστυχώς ενέταξε τη συµπεριφορά του στη στείρα πολιτική διελκυστίνδα, η οποία τροφοδοτεί την πόλωση και εξ αντικειµένου συντηρεί την παλαιή όσο και ξεπερασµένη τακτική να επισείεται ο φόβος των εκλογών για τους αντιπάλους του. Πρόκειται για τη γνωστή µέθοδο αναπαλαίωσης του δικοµµατισµού», τονίζει.

Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ο κ.Κουβέλης τονίζει πως «η πολιτική δεν είναι πόκερ. Και ούτε πρέπει να καταγράφεται με όρους παιγνίου. Πολύ δε περισσότερο όταν οι μπλόφες εγκυμονούν κινδύνους και για αυτόν που μπλοφάρει».

Και συνεχίζει λέγοντας πως: «Η Δημοκρατική Αριστερά όποτε και αν γίνουν οι εκλογές θα διεκδικήσει με την αυτόνομη παρουσία της την ψήφο του ελληνικού λαού».

Ο Φώτης Κουβέλης, επίσης, βάζει τέλος στα σενάρια που τον θέλουν να λειτουργεί υποστηρικτικά στο ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας πως «πρόκειται για έναν αδιέξοδο αντίπαλο λόγο που διατυπώνεται εναντίον της Δημοκρατικής Αριστεράς για να στηρίξει τα αδιέξοδα εκείνων που μας επιτίθενται. Η αυτονομία μας ορίζεται από τις δικές μας ξεχωριστές προτάσεις, θέσεις και διεκδικήσεις και μόνο από αυτές».