Στην αποκάλυψη ότι η Φινλανδία επεξεργάζεται μια λύση αναφορικά με τις εγγυήσεις που ζητεί από την Ελλάδα, η οποία θα είναι αποδεκτή από όλες τις πλευρές στην Ευρωζώνη προχώρησε ο πρωθυπουργός της χώρας Γίρκι Κατάινεν σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στην γερμανική εφημερίδα «Sueddeutsche Zeitung» την Πέμπτη. «Η λύση αυτή θα μπορούσε να είναι αρκετά καινοτόμος», δήλωσε χωρίς να αποκαλύψει περαιτέρω λεπτομέρειες, προσθέτοντας πως «σε λίγες μέρες, σε λίγες εβδομάδες το πολύ, θα πρέπει να καταλήξουμε σε συμφωνία».

Σε ερώτηση γιατί έχει ταχθεί υπέρ μια συντεταγμένης πτώχευσης της Ελλάδας ο Κατάινεν δήλωσε ότι δεν υπάρχει μία και μόνο λύση και ότι σε κάθε περίπτωση θα απαιτηθεί δέσμη μέτρων. «Πρέπει να αναλύσουμε την κατάσταση και να καταστεί σαφές γιατί ένα τέτοιο μέτρο είναι σωστό, παρά τους κινδύνους», είπε.

Την Τετάρτη, η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Μαρία Φέκτερ δήλωσε πως η διαμάχη στην Ευρωζώνη σχετικά με τις εγγυήσεις των δανείων προς την Ελλάδα έχει χάσει την «εκρηκτική» της ισχύ. «Κάποια πράγματα έχουν ετοιμαστεί σε τεχνικό επίπεδο. Δεν πιστεύω ότι το θέμα είναι πια εκρηκτικό», απάντησε η Φέκτερ, όταν ρωτήθηκε για το αν υπάρχει λύση στο θέμα των εγγυήσεων. Η ίδια επιβεβαίωσε ότι η ιδέα πλέον είναι να γίνουν οι εγγυήσεις τόσο ακριβές έτσι ώστε μόνο η Φινλανδία να τις χρησιμοποιήσει.


Πηγή: in.gr