Οι επιθεωρητές της τρόικας αναμένεται να ολοκληρώσουν την αξιολόγηση τους για την πρόοδο της Ελλάδας μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, δήλωσε την Πέμπτη ο Φινλανδός επίτροπος της ΕΕ, αρμόδιος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, Όλι Ρεν. «Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, η ελληνική κυβέρνηση πήρε πολύ σημαντικές αποφάσεις που θα βοηθήσουν πολύ στην επίτευξη του δημοσιονομικού στόχου για φέτος», είπε.

«Τώρα είναι σημαντικό να τις υλοποιήσουν και να πείσουν τους εταίρους τους, ώστε να μπορούν να περιμένουν να ληφθεί μια απόφαση από την ευρωζώνη και το ΔΝΤ εγκαίρως πριν ανακύψουν εμπόδια χρηματοδότησης», σημείωσε, προσθέτοντας ότι το θέμα της Ελλάδας θα συζητηθεί στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης την Παρασκευή στην Πολωνία.

Ο κ. Ρεν τόνισε ότι αν η Ελλάδα πείσει τους εταίρους της, το κλιμάκιο θα μπορέσει να επιστρέψει στην Αθήνα και να ολοκληρώσει την αξιολόγησή του μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, υπό τον όρο, όμως, ότι η ελληνική κυβέρνηση θα έχει εκπληρώσει όλους τους όρους που έχουν τεθεί.

«Μόλις γίνει αυτό, τότε προφανώς θα μπορούμε να ολοκληρώσουμε την αξιολόγηση και να προχωρήσουμε με την αποδέσμευση της έκτης δόσης και επίσης να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε πάνω στο νέο πρόγραμμα, συμπεριλαμβανομένης της συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα», συμπλήρωσε.


Πηγή: in.gr