Με τη συνάντηση που θα έχει στις 10 το πρωί της Παρασκευής με εκπροσώπους φορέων της Θεσσαλονίκης, σε αίθουσα του ξενοδοχείου «Μακεδονία Παλάς», αρχίζει το πρόγραμμα της τριήμερης επίσκεψης του προέδρου της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά στη Θεσσαλονίκη για την 76η Διεθνή Έκθεση. Στις 6 το απόγευμα ο κ. Σαμαράς θα παραστεί σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ και στη συνέχεια θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους επιστημονικών φορέων. Το Σάββατο στις 9.30π.μ. θα επισκεφθεί την 76η ΔΕθ, θα συναντηθεί με τις διοικήσεις της ΔΕΘ Α.Ε. και της Helexpo Α.Ε. και θα ξεναγηθεί σε Περίπτερα. Στις 8 το βράδυ θα μιλήσει στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» της ΔΕΘ και στη 1 το μεσημέρι της Κυριακή θα δώσει συνέντευξη Τύπου στον ίδιο χώρο.

Αναφερόμενος στην επίσκεψη του κ. Σαμαρά ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ., Ανδρέας Λυκουρέντζος, είπε ότι ο πρόεδρος του κόμματος θα παρουσιάσει τις ολοκληρωμένες προτάσεις του για την οικονομία και την πορεία της χώρας, ενσωματώνοντας και τα όποια ζητήματα προέκυψαν από τις τελευταίες εξελίξεις, μετά και την επίσκεψη του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στην 76η ΔΕΘ.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο κ. Λυκουρέντζος τόνισε ότι η Ν.Δ. στηρίζεται στις ικανότητες και την αξιοποίηση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και των παραγωγικών δυνάμεων του τόπου, χωρίς να καταφεύγει στη φορολογική επιδρομή.

Σχετικά με τον προϋπολογισμό επισήμανε ότι η Ν.Δ. δεν πρόκειται να συναινέσει σε μια πολιτική που οδηγεί σε αποτυχίες.

 Σημείωσε πως η Ν.Δ. δεν είναι λαϊκίστικο και δημαγωγικό κόμμα. Δεν είναι φιλολαϊκό, είναι λαϊκό και δεν θέλει πιστοποιητικά ιδεολογικών και πολιτικών προδιαγραφών από οποιονδήποτε.

Αρνήθηκε να σχολιάσει την κριτική προς τον κ. Σαμαρά από τον Γιώργο Καρατζαφέρη και τη Ντόρα Μπακογιάννη.

Επισήμανε ότι η Ν.Δ. είναι αυτή που οδήγησε την Ελλάδα στη μεγάλη δημοκρατική οικογένεια της Ευρώπης και παραμένει η παράδοση της υπεράσπισης της ευρωπαϊκής ιδέας.

Γενικότερα είπε ότι προσωπικά στο δημόσιο βίο απεχθάνεται την υποκρισία, τον λαϊκισμό και την ελαφρότητα.