Πολιτικό σχεδιασμό για τα επόμενα δύο χρόνια αλλά και για τους επόμενους δύο μήνες ανακοίνωσε στους υπουργούς ο Γιώργος Παπανδρέου. «Μετά το ταξίδι σε ΗΠΑ και Γερμανία, θα κάνουμε προγραμματισμό για δύο χρόνια αλλά και για δύο μήνες», είπε ο πρωθυπουργός με τη λήξη του υπουργικού συμβουλίου.
Κατα την ομιλία του ο  Γ. Παπανδρέου τα έβαλε με όλους και με όλα.
Είπε ότι οι ξένοι αναζητούν αποδιοπομπαίους τράγους και ότι στην Ελλάδα η αντιπολίτευση και τα ΜΜΕ μεγαλοποιούν τα προβλήματα. Μάλιστα, έδωσε και «στατιστικά» σύμφωνα με τα οποία η κυβέρνηση υλοποίησε το 85% των στόχων που είχε θέσει τον Αύγουστο! Συγκεκριμένα είπε:

Για τα ΜΜΕ: «Τα δικά μας Μέσα Ενημέρωσης συμβάλλουν τα μέγιστα στο να διογκώνονται θέματα και να δημιουργούνται φημολογίες, αυτά όμως αναπαράγονται και στο εξωτερικό».

Για τις αντιδράσεις των θιγομένων: «Ο καθένας φτιάχνει το τσιφλίκι του, το φέουδό του, ως «παράγοντας», είτε είναι επιχειρηματίας, είτε ζούσε παρασιτικά από το Ελληνικό Δημόσιο, είτε είναι Μέσο Ενημέρωσης, είτε είναι συντεχνία ή ένα συνδικάτο, που θεωρεί ότι είναι πια δικό του αυτό το κομμάτι του κράτους και κάνει ότι θέλει».

Όπως το συνηθίζει, έδωσε και οδηγίες στους υπουργούς: «Είναι, λοιπόν, επιτακτικό το προσεχές διάστημα να κινηθούμε με απόλυτα συντεταγμένο και πειθαρχημένο τρόπο. Όπως είπα, κάθε πράξη μας, κίνησή μας, λέξη μας, θετική ή αρνητική, είναι καθοριστικής σημασίας».

Εκτός αυτών στη συνεδρίαση συζητήθηκαν δέκα νομοσχέδια, γεγονός που προκάλεσε δύο απορίες στα μέλη του υπουργικού:

Πρώτον, «πότε θα τα ψηφίσουμε» και δεύτερον, «και να τα ψηφίσουμε πότε θα τα εφαρμόσουμε».

Στο περιθώριο της συνεδρίασης ήταν αρκετοί οι υπουργοί και οι υφυπουργοί που εξέφρασαν στον υπουργό Οικονομικών Βαγγέλη Βενιζέλο την απορία τους για το πώς το 10 ευρώ το τετργωνικό έγινε 20 μέσα σε λίγες ημέρες, για να λάβουν την απάντηση ότι «δεν υπήρχε άλλος τρόπος για να βρεθούν τα χρήματα τώρα, κάτι που ζητά επιτακτικά η τρόικα».