Να "κάνει κόλαση τη ζωή της κυβέρνησης και της τρόικας", κάλεσε το λαό η Αλέκα Παπαρήγα, ενώ διακήρυξε ότι το ΚΚΕ "στηρίζει, ενθαρρύνει και, βεβαίως συμμετέχει σε ένα παλλαϊκό κίνημα, οργανωμένο από τα συνδικάτα, μαζικές οργανώσεις γυναικών και νέων, λαϊκές επιτροπές, άλλες μορφές οργάνωσης, κίνημα που αρνείται να πληρώσει τα χαράτσια, διεκδικεί να πληρώσει το κεφάλαιο και τα μονοπώλια".

Κλείνοντας τις εκδηλώσεις του 37ου Φεστιβάλ ΚΝΕ -Οδηγητή, η κ. Παπαρήγα κάλεσε το λαό σε "άμεση αντίδραση με στάση πληρωμών", τονίζοντας ότι "αυτή είναι η απάντηση στο επιχείρημα της κυβέρνησης ότι θα ζήσουμε δύο κολασμένους μήνες. Εμείς πρέπει να κάνουμε τη ζωή της κυβέρνησης, της τρόικας κόλαση".

Η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη δράση του κόμματος και της ΚΝΕ, χαρακτηρίζοντας το ΚΚΕ "κόμμα παντός καιρού, με ικανότητα πρόγνωσης, με ικανότητα συσπείρωσης, συνεργασίας και οργάνωσης, στα εργοστάσια και στους τόπους δουλειάς πριν απ' όλα, παντού όπου ο λαός υποφέρει και αναζητεί διέξοδο και λύσεις".

Ασκώντας κριτική σε άλλες δυνάμεις της αριστεράς, η κ. Παπαρήγα είπε ότι ακόμη και αν πέσει η κυβέρνηση, πράγμα που και το ΚΚΕ θέλει, και στη θέση της αναδειχθεί η κυβέρνηση των αυτοαποκαλούμενων "προοδευτικών και αριστερών δυνάμεων" που φαντασιώνεται ότι θα διαπραγματευθεί τη μείωση του χρέους και θα καταργήσει το Μνημόνιο, καταργώντας το Μνημόνιο και χωρίς να πειράξει την μονοπωλιακή ιδιοκτησία, το μόνο που θα πετύχει είναι τα μονοπώλια να ανασυνταχθούν και να πάρουν εκδίκηση, ο λαός ανέτοιμος και αποπροσανατολισμένος θα απογοητευθεί και θα φουντώσει το γνωστό κίνημα της "κατσαρόλας".