Ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται να εκβιαστεί, υπογράμμισε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, σε παρέμβασή της για τις τελευταίες εξελίξεις, αλλά κυρίως αναφερόμενη στον διάλογο που είχε με τον Ευάγγελο Βενιζέλο κατά την χθεσινοβραδυνή επικοινωνία τους με πρωτοβουλία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης.
"Εν ολίγοις, ο κ. Βενιζέλος μου είπε ότι μπαίνει σε κίνδυνο, όπως λέει ο ίδιος και όπως λέει το ΕΚΟΦΙΝ, να μην υπογραφεί η συμφωνία της 21ης Ιουλίου που έγινε στα πλαίσια της ευρωζώνης, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα θα απολάμβανε ένα μεγάλο πακέτο εθνικής τάχα σωτηρίας. Η κατάσταση σηματοδοτείται ως πολύ άσχημη σε σχέση με την εξέλιξη της κρίσης στην Πορτογαλία, την Ισπανία, την Ιταλία και τη Γαλλία", ανέφερε η κ. Παπαρήγα.

"Μου είπε", πρόσθεσε, "ότι τα πράγματα είναι αδιέξοδα, γιατί πια δεν είναι ζήτημα μιας δόσης, αλλά είναι ζήτημα ολόκληρου του πακέτου και όταν τον ρώτησα τί ακριβώς ειπώθηκε και ποια ήταν η αφορμή του αναμενόμενου για μας εκβιασμού, μου απάντησε ότι συνειδητοποίησαν στο ΕΚΟΦΙΝ ότι ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται να καταβάλει τα τέλη, τα χαράτσια, που μας φέρνει η εφορία και η ΔΕΗ για τα ακίνητα, ότι έχουν πληροφορίες ότι ξεσηκώνεται αντίδραση και γι' αυτό γίνεται ένας τέτοιος εκβιασμός".

Η γραμματέας του ΚΚΕ αποκάλυψε ότι απάντησε τον κ. Βενιζέλο ότι "είναι δικό της θέμα της κυβέρνησης, αν νοιώθει εκβιασμένη ή όχι και τι θα κάνει, αλλά ότι ο ελληνικός λαός, οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να εκβιαστούμε".

Επιπλέον, τόνισε ότι "πρέπει να δοθεί η απάντηση. Δεν είναι πρώτη φορά που ο ελληνικός λαός δέχεται έναν αισχρό εκβιασμό, δεν μας απασχολούν οι εκβιασμοί στην κυβέρνηση. Η κυβέρνηση είναι συγγενολόι της τρόικας, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και δεν μας ενδιαφέρουν οι εκβιασμοί ανάμεσα στα συγγενολόγια".

Η κ. Παπαρήγα καταλήγοντας θύμισε στον ελληνικό λαό "κάποια από τα παραδοσιακά και πιο γνωστά εκβιαστικά διλήμματα: Θυμάστε το '74 Καραμανλής ή τανκς; Θυμάστε το '81, δίλημμα που επαναλήφθηκε αρκετές φορές, ή ΠΑΣΟΚ ή ανοίγει η Μακρόνησος; Ε, επιτέλους τώρα δεν συγχωρείται να υποκύψουμε στα διλήμματα, γιατί στην πραγματικότητα ο μόνος εκβιαζόμενος είναι ένας, η εργατική τάξη, ο εργαζόμενος λαός".