Πρωθυπουργική εμφάνιση κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης τύπου στο Βελλίδειο συνεδριακό Κέντρο έκανε σήμερα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς, προχωρώντας σε εξαγγελίες μέτρων και πολιτικών που θα εφαρμόσει όταν αναλάβει την πρωθυπουργία της χώρας.
Ο πρόεδρος της ΝΔ τάχθηκε για μια ακόμη φορά υπέρ των πρόωρων εκλογών τόνίζοντας ότι θα πείσει την τρόικα για την ορθότητα των προτάσεων , ενώ υποστήριξε ότι δεν πρόκειται να χάσει δόση από το δάνειο.

Ο κ. Σαμαράς ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε εξεταστική Επιτροπή για την οικονομία, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι είναι  «αιχμάλωτη» σε λάθος πολιτική
  και ανίκανη να πιάσει τους στόχους της, είπε στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» της ΔΕΘ.

Μίλησε για «φορολάτρες» στην κυβέρνηση, που έχουν σπάσει όλα τα ρεκόρ οικονομίας, αφού, όπως είπε, σε όλο τον κόσμο δεν υπάρχει βιβλίο οικονομίας που να λέει πως σε περιόδους ύφεσης αυξάνεις τους φόρους. «Πέρυσι δεν με πίστεψαν, φέτος δεν βλέπουν τα αποτελέσματα;», αναρωτήθηκε.

«Θέλουν να σώσουν την Ελλάδα με τους Έλληνες ή την οικονομία χωρίς τους Έλληνες;», έθεσε το ερώτημα προς την κυβέρνηση και για τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, ενώ υποστήριξε πως ήταν «ερασιτεχνική μπλόφα» το πήγαινε- έλα με την τρόικα. «Μας είχε πει ότι το βαρέλι έχει πάτο. Που πήγε ο πάτος; Μας έχει φύγει ο πάτος. Να διατηρεί την ψυχραιμία του ο κ. Βενιζέλος όταν απευθύνεται στη Ν.Δ.», συμπλήρωσε.

Για το ειδικό τέλος στα ακίνητα είπε ότι είναι άδικο μέτρο και εξέφρασε την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση δεν θα καταφέρει να εισπράξει όσα υπολογίζει γιατί ο κόσμος δεν έχει να πληρώσει. "Ο κόσμος κάνει θυσίες και η κυβέρνηση είναι ανίκανη", τόνισε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Σε ερώτηση γιατί δεν συνεργάζεται με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, να πάνε μαζί στις Βρυξέλλες για επαναδιαπραγμάτευση με τους εταίρους, απάντησε πως "δεν είναι θέμα προσώπων. Είναι πολιτικό το θέμα, έχουν διαφορετικό τρόπο άσκησης πολιτικής και το ΠΑΣΟΚ πελαγοδρομεί γιατί βρίσκεται σε υπαρξιακή κρίση" και επανέλαβε ότι μόνη λύση στις σημερινές συνθήκες είναι οι εκλογές.

«Δικαιώθηκα στις εκτιμήσεις μου για την κυβέρνηση Παπανδρέου»

Δικαιώθηκε στις εκτιμήσεις που είχε κάνει, είπε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς στη συνέντευξη Τύπου, που παραχωρεί στη ΔΕΘ, και σημείωσε πως δεν αισθάνεται ευχάριστα όταν του λένε οι πολίτες ότι δικαιώθηκε.

Επισήμανε ότι όπου ανέβασε τους φόρους η κυβέρνηση μειώθηκαν τα έσοδα το τελευταίο επτάμηνο, σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2010. Επικαλέστηκε στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία, τα έσοδα από τα τέλη κυκλοφορίας μειώθηκαν κατά 80% και τα έσοδα από τα καύσιμα κατά 20%.

Επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου σημαίνει επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας, τόνισε και είναι απαραίτητο να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για να πετύχει αυτή. Για τον κ. Σαμαρά οι προϋποθέσεις είναι τρεις: Το πρόγραμμα που εφαρμόζεται έχει προβλήματα, πρέπει να υπάρχει δεύτερο πλάνο και σαφής εντολή του λαού, που όσο ισχυρότερη είναι, τόσο πιο ισχυρός είναι αυτός που θα πάει να επαναδιαπραγματευθεί.

Επισήμανε δε, επικαλούμενος έκθεση τράπεζας, πως το κόστος εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη είναι πολύ μεγαλύτερο από το κόστος διάσωσης της.

«Εάν το νέο Μνημόνιο κινηθεί προς τη σωστή κατεύθυνση, δεν έχω κανένα πρόβλημα να το ψηφίσω. Αν είναι στην ίδια λογική, θα το καταψηφίσω, όχι 180 βουλευτές, και 200 να ζητάει», δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς.

Πρόσθεσε πως η Ν.Δ. δεν εκβιάζεται κι αν η κυβέρνηση προσπαθήσει να την εκβιάσει, ζητώντας να ψηφιστεί από 180 βουλευτές, ίσως αυτός θα είναι ένας άλλος τρόπος για να προκαλέσει πρόωρες εκλογές.