Ξεκίνησε πριν από λίγο στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή η έκτακτη κυβερνητική σύσκεψη που συγκάλεσε ο Γιώργος Παπανδρέου , μετά την αναβολή του ταξιδιού του στις ΗΠΑ, αφού είχε ενημερωθεί τηλεφωνικά από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο για τη στάση των ευρωπαίων εταίρων στη συνεδρίαση του Γιουρογκρούπ και του Εκοφίν στην Πολωνία.
Στη διευρυμένη σύσκεψη της Κυβερνητικής Επιτροπής, υπό την προεδρία του κ. Παπανδρέου, συμμετέχουν οι υπουργοί Δημήτρης Ρέππας, Ανδρέας Λοβέρδος, Γιάννης Ραγκούσης, Άννα Διαμαντοπούλου, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Χάρης Καστανίδης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Χρήστος Παπουτσής, Κώστας Σκανδαλίδης, Γιώργος Κουτρουμάνης και Ηλίας Μόσιαλος.

Πριν από την έναρξη της σύσκεψης προηγήθηκε συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου με τον Ευάγγελο Βενιζέλο στην οποία ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών συζήτησαν διεξοδικά τα όσα διημείφθησαν στις συνεδριάσεις του Γιουρογκρούπ και του Εκοφίν καθώς και τα αιτήματα που θέτουν οι ευρωπαίοι εταίροι.