«Ο Αντώνης Σαμαράς από τη Θεσσαλονίκη έκανε τη ρητορική της δραχμής, της χρεοκοπίας», είπε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή Πρώτη Γραμμή ο βουλευτής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας, παραδεχόμενος την αναντιστοιχία των προεκλογικών εξαγγελιών του ΠΑΣΟΚ με τις κυβερνητικές επιλογές που έχει ακολουθήσει. Ο κ. Πρωτόπαπας παραδέχτηκε ότι η ρητορική που ακολουθούσε το ΠΑΣΟΚ το 2009 δεν είχε εκτίμηση της πραγματικής κατάστασης, λέγοντας ότι «είπαμε πράγματα που δεν μπορούσαμε να κάνουμε».

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι το κράτος πρέπει να μικρύνει και ότι οργανισμοί που δεν χρειάζονται πρέπει να κλείσουν.

Αναφερόμενος στην οικονομία είπε, «αν δεν καλυφθούν τα ελλείμματα θα υπάρξει πισωγύρισμα και δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να πάνε οι θυσίες του ελληνικού λαού χαμένες».

Ο κ. Πρωτόπαπας σημείωσε ότι από το στόχο μας υπάρχει έλλειμμα 2,5 δισ. και η κυβέρνηση επιχειρεί να καλύψει το έλλειμμα με το επώδυνο μέτρο για τα ακίνητα «για να μην οδηγηθούμε στα βράχια».

«Ελπίζω ότι θα πιάσουμε το στόχο. Οι ανεύθυνες φωνές δεν οδηγούν πουθενά» τόνισε ο βουλευτής.

Για ενδεχόμενο των νέων μέτρων, είπε ότι ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος ήταν σαφής: θα πάρουμε τα μέτρα που έχουμε δεσμευθεί και ψηφίσει, τα μέτρα του μεσοπρόθεσμου.