Η τρόικα μεταξύ των άλλων ζητημάτων που έθεσε στον υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, αναφέρθηκε με ένταση και στον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Νίκου Φωτόπουλου.
Συγκεκριμένα, στελέχη της τρόικα αμφισβήτησαν την αποτελεσματικότητα της είσπραξης του διετούς τέλους στα ακίνητα μέσω λογαριασμών της ΔΕΗ, με αφορμή τις δηλώσεις Φωτόπουλου ότι η ΓΕΝΟΠ δεν πρόκειται να εισπράξει ούτε ένα ευρώ.

«Δεν σας στηρίζουν τα ΜΜΕ. Δεν σας στηρίζει και κανένα άλλο πολιτικό κόμμα. Δεν σας στηρίζει ούτε ο Φωτόπουλος», είπε χαρακτηριστικά ανώτατο στέλεχος της τρόικα στον κ. Βενιζέλο, αμφισβητώντας ανοιχτά την αποτελεσματικότητα του νέου έκτακτου μέτρου στα ακίνητα.

Απαντώντας σε ερώτηση του Newpost.gr, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος επεσήμανε ότι «Η περίπτωση Φωτόπουλου δεν μπορεί να εξεταστεί από την κυβέρνηση αλλά από τα κομματικά όργανα του ΠΑΣΟΚ. Το κόμμα θα πρέπει να δώσει απαντήσεις στο πρόβλημα. Κατά την προσωπική μου άποψη όσοι αντιδρούν στις κυβερνητικές αποφάσεις, υπονομεύουν το μέλλον της χώρας».

Ο κ. Μόσιαλος απάντησε μεταξύ άλλων και στο δημοσίευμα της Realnews με τίτλο «Τρεις υπουργοί ζήτησαν πρόωρες εκλογες». «Οι εκλογές δε θα βοηθήσουν τον τόπο. Θα έλεγα το αντίθετο μάλιστα. Ωστόσο εάν όντως τρεις υπουργοί ζητούν εκλογές να βγουν να το δηλώσουν και δημόσια», τόνισε χαρακτηριστικά.