Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια συναντήθηκε τη Δευτέρα ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ Γιώργος Καρατζαφέρης. ««Στους ανόητους δεν είναι δάσκαλος ο λόγος, αλλά η συμφορά», σχολίασε ο κ. Καρατζαφέρης, ωστόσο ο κ. Παπούλιας δεν έδωσε συνέχεια στο σχόλιό του.

Ταυτόχρονα, ο κ. Καρατζαφέρης κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αναλάβει πρωτοβουλίες προκειμένου να σχηματιστεί κυβέρνηση εθνικής ενότητας.

Όπως είπε αργότερα σε συνομιλητή του, ο κ. Καρατζαφέρης είδε τον κ. Παπούλια «πιο αποφασισμένο από τις άλλες φορές».

Στη δήλωσή του, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ τόνισε πως «είναι περιττό πλέον να πούμε ότι η χώρα στην ουσία δεν λειτουργεί». Και πρόσθεσε: «Έχει πάψει να με ενδιαφέρει, να με απασχολεί και να βασίζομαι στις προθέσεις του πρωθυπουργού», συμπληρώνοντας: «Τουναντίον, ενδιαφέρομαι για τις προθέσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας και τις αναμένω».

Σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, εάν ζήτησε από τον κ. Παπούλια ανάληψη πρωτοβουλιών με στόχο τις εκλογές, ο κ. Κρατζαφέρης απάντησε: «Το πρώτο πράγμα είναι να προσπαθήσουμε να συνεννοηθούμε. Εάν δεν συνεννοηθούμε, αυτό το σάπιο που συνοδεύει τη ζωή μας δεν μπορεί να συνεχιστεί ούτε μια μέρα».

Σημειώνεται πως στην 50λεπτη συνάντηση συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις και η οικονομική κατάσταση της χώρας.