Την Πέμπτη λένε ότι εξασφαλίσαμε την 6η δόση. Την Κυριακή συνεδριάζουν εκτάκτως για να ανακοινώσουν μέτρα. Τελικά, λένε ότι θα ανακοινώσουν τη Δευτέρα. Και τη Δευτέρα λένε… θα δούμε! Κυρίες και κύριοι, η ελληνική κυβέρνηση.

Η τηλεδιάσκεψη που ήταν προγραμματισμένη για το μεσημέρι έγινε βράδυ, ώστε να υπάρχει δικαιολογία για να συνεχιστεί την Τρίτη, αφού έχει προηγηθεί σιγή ασυρμάτου σε ότι αφορά στην ενημέρωση.

Με τη δικαιολογία της συνεχιζόμενης διαπραγμάτευσης το ελληνικό υπουργείο οικονομικών αρνείται να δώσει ενημέρωση, με αποτέλεσμα οι έλληνες να μαθαίνουν τα νέα από τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία. 

Πέρα από το μπάχαλο, όμως, η ουσία είναι το τι θα κληθούν να πληρώσουν οι πολίτες. Και η καθυστέρηση δεν είναι καλή. Καθώς η τρόικα δε δέχεται τις δικαιολογίες της κυβέρνησης.

Έτσι, η κυβέρνηση παίζει άμυνα. Δραματοποιεί τις εξελίξεις είτε για να πει ότι κάτι πέτυχε είτε για να χρησιμοποιήσει τη στάση της ως άλλοθι για εκλογές ή για την ανακοίνωση νέων επώδυνων μέτρων.Σχετικό θέμα: Πιθανώς να συνεχιστεί και την Τρίτη η τηλεδιάσκεψη Βενιζέλου-τρόικας