Ουρανοκατέβατος ο πρίγκιψ, από το πουθενά ο εκπρόσωπος του. Θυμίζοντας λίγο το σενάριο της ταινίας, «ο ξυπόλητος πρίγκιψ», ένας 26χρονος εμίρης της Σαουδικής Αραβίας και ένας έλληνας εκπρόσωπος του με ακάλυπτες επιταγές, ο Βλάσης Τσάκας, διεκδικούν… τον Παναθηναϊκό. Προς μεγάλη του… τιμή ο Τζίγγερ έλαβε   την γραπτή πρόταση του πάμπλουτου Άραβα πρίγκιπα και με την βούλα και μέχρι στιγμής βρίσκεται σε περισσυλογή για την μεγάλη απόφαση. Ωστόσο, πολλά ερωτήματα εγείρονται για την εκπροσώπηση του Άραβα επιχειρηματία στην Ελλάδα μέσω του πολύκροτου Βλάση Τσάκα. Πολλά ακούγονται για τον τελευταίο και καθώς φαίνεται φέρει όνομα το οποίο είναι γνωστό στην αστυνομία, ενώ ο ίδιος διατηρεί φιλικές σχέσεις με τον Μάκη Ψωμιάδη. (Δείξε μου τον φίλο σου… να γίνει ο Παναθηναϊκός Καβάλα;).

Συγκεκριμένα η ιστορία του Βλάση Τσάκα πριν παρουσιαστεί ως δεύτερο χέρι του εμίρη στην Αθήνα, έχει πολλά «αγκάθια».

Έχει ασχοληθεί με φωτοβολταϊκά στο Κιλκίς, με ξενοδοχειακές επιχειρήσεις στη Χαλκιδική, έχει καταδικαστεί για ακάλυπτες επιταγές στο Ηράκλειο ενώ έχει κατηγορηθεί και για υπεξαιρέσεις. Η ιστορία του περιλαμβάνει και τη γνωριμία του με τον Μάκη Ψωμιάδη μέχρι τις μπίζνες στην Τουρκία και στη Βουλγαρία...

Ο κατά τα άλλα πολυπράγμων κ. Βλάσης Τσάκα ο οποίος εμφανίζεται ως ο εκπρόσωπος του άραβα «πρίγκιπα» για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός μάλλον με ευκολία αλλάζει την επαγγελματική του πορεία αλλά και αποκτά «υψηλές γνωριμίες».
 
Ο κ. Τσάκας γεννήθηκε στο χωριό Πανόραμα του Ηρακλείου και ο πατέρας του ήταν αγρότης. Μία από τις πρώτες επαγγελματικές δραστηριότητές του ήταν να ανοίξει, μαζί με έναν από τους δύο αδελφούς του - ο άλλος είναι αστυνομικός στην Κρήτη - κατάστημα επίπλων στο Ηράκλειο.

Ομως αυτή η επιχειρηματική δραστηριότητα υπήρξε ζημιογόνα και ο κ. Τσάκας ενεπλάκη σε υπόθεση ακάλυπτων επιταγών, σύμφωνα με το Βήμα, για την οποία καταδικάσθηκε σε πολυετή κάθειρξη. Οπως δήλωσε χτες στο Βήμα, «πράγματι είχα αυτήν την ποινική εκκρεμότητα, όμως ξέρετε πολλές επιχειρήσεις και καταστήματα στην Ελλάδα που δεν είχαν τέτοιου είδους οικονομικά προβλήματα;».

Στη συνέχεια ο κ. Τσάκας φέρεται να απασχολήθηκε σε σειρά ξενοδοχειακών επιχειρήσεων στην Κρήτη και στη Χαλκιδική. Ωστόσο, η φήμη του δεν είναι και πολύ καλή, αφού αρκετοί ξενοδόχοι από την Χαλκιδική μόλις ενημερώθηκαν για την εμφάνιση του Βλάση Τσάκα άρχισαν τις καταγγελίες για εξαπάτηση.
 
Πριν 10 χρόνια μάλιστα είχε απασχολήσει εκ νέου τα ΜΜΕ της χώρας και της Θεσσαλονίκης κυρίως, όταν είχε εμφανιστείως εκπρόσωπος πολυεθνικής εταιρείας με σκοπό την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου της "Αθλος ΠΑΟΚ" του Γιώργου Μπατατούδη.
 
Τα τελευταία χρόνια ο κατά δήλωσή του «σύμβουλος επιχειρήσεων» εμφανίζεται να έχει πλήθος επαγγελματικών ενασχολήσεων. Εμφανίζεται ως σύμβουλος τραπεζικών συναλλαγών εταιρείας στη Θεσσαλονίκη στον τομέα του φυσικού αερίου.

Ο κ. Τσάκας φέρεται να γνώρισε  τον άραβα πρίγκιπα στο Λονδίνο «μέσω ενός ξάδελφου του με τον οποίο είχε επαφές λόγω κοινών τραπεζικών συναλλαγών κι άλλων επενδύσεων...».

Τα 20 τελευταία χρόνια ο κ. Τσάκας, σύμφωνα με το Βήμα, ζει μαζί με τη σύζυγό του σε πολυτελή κατοικία στην περιοχή Δέπος στην Καβάλα. Εμφανίζεται να έχει γνωριμία με τον πρώην μεγαλοπαραγοντα της ΠΑΕ Καβάλα - και προσφάτως ελεύθερο για την υπόθεση των στημένων αγώνων - Μάκη Ψωμιάδη.
 
Το who is who του 26χρονου πρίγκηπα
 
Ο Σουλτάν Μπιν Φαχάντ Αλ Σαούντ είναι ο 26χρονος... άφαντος μέχρι στιγμής πρίγκιπας, που ενδιαφέρεται για τον Παναθηναϊκό (με την ΠΑΕ να έχει γραπτή και με αυθεντική υπογραφή του την πρόταση του).

Ο ενδιαφερόμενος Άραβας λέγεται Σουλτάν Μπιν Φαχάντ Αλ Σαούντ, είναι ο ιδιοκτήτης μίας εκ των μεγαλύτερων κατασκευαστικών εταιριών στη Σαουδική Αραβία όπου έχει έδρα την Τζέντα. Είναι 26 χρονών και ο 7ος  διάδοχος για το θρόνο της χώρας.

Είναι γιος του Μπαντάρ Μπιν Σουλτάν, του πρέσβη της Σαουδικής Αραβίας στην Αμερική και στενού φίλου του Τζορτζ Μπους. Ο Μπαντάρ Μπιν Σουλτάν είναι γιος του διάδοχου του θρόνου πρίγκιπα Σουλτάν και είχε καλές σχέσεις και με τους δύο Μπους.
 
Πληροφορίες αναφέρουν πως είχε μπλεχτεί στην υπόθεση της πώλησης 100 μαχητικών αεροσκαφών της Αλ Γιαμάμαχ με αντάλλαγμα βαρέλια πετρελαίου από την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας, στην Αγγλία.
 
Ο Μπαντάρ ήταν πρέσβης στην Αμερική από το 1983 ως το 2005 και το σπίτι του, που ονομάζεται "Hala Ranch" στην Βιρτζίνια είναι μεγαλύτερο από τον Λευκό Οίκο.
 
Τις περισσότερες φορές ταξιδεύει με το ιδιωτικό του Aibus A-340 και του ανήκει το Glympton Park στην Οξφόρδη. Την παρούσα φάση είναι Υπουργός Ασφαλείας στην Σαουδική Αραβία και η θητεία του ολοκληρώνεται το 2013.
 
Ο γιος του Φαχάντ που ενδιαφέρεται για τον Παναθηναϊκό, είναι ο πέμπτος σε ηλικία και το 2005 ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Potomac School στο ΜακΛέιν και η οικογένεια του, μένει εκεί.
 
 
Α. Γ.