Υπέρ της αναγνώρισης ενός ανεξάρτητου και κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους, τάχθηκε, με δήλωση του, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Φιλίας Ελλάδος - Παλαιστίνης, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην Πρόεδρος του Κοινοβουλίου Απόστολος Κακλαμάνης, με αφορμή την υποβολή σχετικού αιτήματος στον ΟΗΕ.
«Είναι καιρός να επικρατήσουν οι φωνές της λογικής και της καταλλαγής και να σταματήσει η ανίερη εκμετάλλευση του δίκαιου αγώνα των Παλαιστινίων και η χρησιμοποίηση τους για την προώθηση άλλων επιδιώξεων», τονίζει, μεταξύ άλλων, ο κ. Κακλαμάνης.

Ταυτόχρονα, κάνει λόγο για «όψιμους συμπαραστάτες του παλαιστινιακού λαού που έχουν αποδείξει ότι ελάχιστη, αν όχι ουδεμία, σχέση έχουν με ανθρώπινα δικαιώματα ή με αρχές και αξίες»

«Τα τύμπανα του πολέμου και της βίας που ηχούν στη Μέση Ανατολή και στη Μεσόγειο πρέπει να σιγήσουν το συντομότερο», υπογραμμίζει ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, χαρακτηρίζοντας την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους ως καθοριστικό βήμα για την ειρήνη και την πρόοδο όχι μόνο για τους λαούς της περιοχής αλλά για όλη την ανθρωπότητα.