Καταψηφίστηκε από το σύνολο της αντιπολίτευσης το νομοσχέδιο για τα δημοψησίσματα. Το νομοθέτημα ψηφίστηκε επί της αρχής μόνο από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταψήφισαν με το επιχείρημα ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση αποτελεί «επικοινωνιακό τέχνασμα» προκειμένου η κυβέρνηση να αποφύγει τις εκλογές. Μάλιστα διατυπώθηκαν έντονες ενστάσεις για τα ερωτήματα που θα τεθούν σε ενδεχόμενο δημοψήφισμα.

Ο υπουργός Εσωτερικών κ. Χ. Καστανίδης σχολίασε από την πλευρά του ότι «ο Ελληνικός λαός δεν ποδηγετείται» και ότι «το δημοψήφισμα δεν υποκαθιστά την λαϊκή εντολή». Απέδωσε μάλιστα στα κόμματα της αντιπολίτευση φόβο «έναντι του θεσμού της άμεσης δημοκρατίας».

Εκ μέρους της ΝΔ ο κ. Αν. Νεράντζης χαρακτήρισε το νομοσχέδιο «διάφανο μανδύα για να αποφύγει η κυβέρνηση τις εκλογές», ενώ ο βουλευτής του ΚΚΕ κ. Αντ. Σκυλλάκος έκανε λόγο για προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης. Ο κ. Αθ. Πλεύρης από τον ΛΑ.Ο.Σ. διατύπωσε ενστάσεις για τα ερωτήματα που θα τεθούν σε ένα ενδεχόμενο δημοψήφισμα, ενώ ο εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Β. Μουλόπουλος μίλησε για απολύτως ελεγχόμενο πλαίσιο διεξαγωγής δημοψηφισμάτων από την κυβερνητική πλειοψηφία.

Πηγή: Tovima.gr