Στην εκτίμηση ότι οι πρόωρες εκλογές θα έλθουν ως αναγκαστική λύση, προέβη ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς (ΔΗΜΑΡ) Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στο ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ 99,5. «Νομίζω ότι οι εκλογές θα προκύψουν ως αναγκαστική λύση και θα είναι πρόωρες. Δεν είναι μόνον αυτό που καταγράφεται εντός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Είναι κυρίως το μεγάλο ρήγμα, αυτός ο τεμαχισμός που υφίσταται η ελληνική κοινωνία και αυτή η διάσπαση του κοινωνικού ιστού» ανέφερε ο κ. Κουβέλης.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΡ επανέλαβε, επίσης, ότι θα ήταν καταστροφική η έξοδος της χώρας από το ευρώ. «Θα ήταν η χειρότερη εκδοχή για τη χώρα. Επιμένω στη σκληρή διατύπωση: θα ήταν καταστροφική εκδοχή να πέσουμε σε μια ελεγχόμενη κατάρρευση με έξοδο της χώρας από το ευρώ», τόνισε.

Και πρόσθεσε: «Νομίζω ότι η μάχη πρέπει να δοθεί μεσα στην Ε.Ε, να υπάρξει άμεση υλοποίηση της απόφασης της 21ης Ιουλίου».

O ίδιος τόνισε ως μόνη πολιτική λύση για το ελληνικό χρέος «έναν ευρωπαϊκό διακανονισμό του χρέους, μία επαναδιαπραγμάτευση σε συνδυασμό με κινήσεις που αφορούν την ευρύτερη πολιτική στο εσωτερικό της χώρας».

«Δεν είναι δυνατόν, για παράδειγμα, να υπάρχει υστέρηση εσόδων και να εξακολουθεί η κυβέρνηση να αναζητεί ως διεξόδους τη συνεχή περικοπή των συντάξεων, μισθών και κοινωνικών δαπανών», κατέληξε ο κ. Κουβέλης.