«Εθνική συνεννόηση πάση θυσία και χωρίς εκλογές, αλλιώς θα την επιβάλλει ο λαός με όποιο κόστος» ζητά, με δηλώσεις του στη Real News, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Σκανδαλίδης. Σημειώνει ότι υπάρχουν ιστορικές στιγμές στην πορεία ενός έθνους που όταν τεθεί το δραματικό δίλημμα δε μπορείς να πάρεις μόνος σου την ευθύνη και τότε τον λόγο έχει ο λαός. Κάνοντας αυτοκριτική λέει ότι «δεν είμαστε άμοιροι ευθυνών για το ότι φαίνεται να μην έχει πάτο το βαρέλι των θυσιών στις οποίες υποβάλλεται ο λαός μας. Την απόδοση ευθυνών την εισπράττουμε καθημερινά ως κυβέρνηση, ως πολιτικοί, ως παράταξη, στον δρόμο. Εκεί που συχνά, πια, αντιμετωπίζουμε την περιφρόνηση και τη χλεύη».

Κατηγορεί τον Αντώνη Σαμαρά για τυχοδιωκτισμό, με αφορμή τη δήλωση πως θα ζητήσει ξανά εκλογές αν δεν βγει αυτοδύναμος, λέει πως εμφανίζεται «ως επίδοξος πρωθυπουργός της δραχμής» ενώ προειδοποιεί: «και εντός και εκτός ευρώ και όπως μας συμφέρει δεν γίνεται. Κοροϊδεύουμε το λαό. Όποιος εισηγείται διόρθωση έξω από το ευρώ είναι επικίνδυνος και ανιστόρητος».

Ο υπουργός, κάλεσε παράλληλα, τον πρωθυπουργό να κρατήσει σφικτά το τιμόνι των εξελίξεων, να ηγηθεί της ανάδειξης και της κατοχύρωσης της νέας εθνικής πρότασης και να διορθώνει κακώς κείμενα στην κυβέρνηση και την παράταξη έγκαιρα και αποφασιστικά.