Επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στον Bήμα 99,5, ασκώντας παράλληλα σκληρή κριτική προς την κυβέρνηση. Η Πρόεδρος της ΔΗΣΥ ανέφερε ότι η ηγεσία της ΝΔ πραγματοποιεί μια «ακροδεξιά στροφή», εμφανίζοντας έναν λαϊκισμό, που «δεν υπάρχει παρόμοιος στην Ευρώπη». «Έχει ξεπεράσει κατά πολύ τη Λαϊκή Δεξιά. Άλλο να αγαπάς την πατρίδα σου και άλλο να την εκμεταλλεύεσαι και να πηγαίνεις προς την πατριδοκαπηλεία, που διαφέρει πολύ από τον πατριωτισμό» είπε η κυρία Μπακογιάννη.

Η πρόεδρος της ΔΗΣΥ έκανε λόγο για «εικόνα πολιτικού συστήματος που καταρρέει» αφού, όπως είπε, είναι «θλιβερό να καταντάει η Βουλή σε αυτό το επίπεδο».

Οι ηγεσίες των κομμάτων είναι κολλημένες στο χθες. Αυτό είναι το βαρίδι του ελληνικού πολιτικού συστήματος» είπε. σημειώνοντας ότι είναι «επικίνδυνες οι επιθέσεις κατά βουλευτών, αφού στο τέλος κανένας αξιοπρεπής άνθρωπος δεν θα θέτει υποψηφιότητα».

Παράλληλα, ανέφερε ότι «η αξιοπιστία του Ευ. Βενιζέλου είναι πολύ χαμηλή» σχολιάζοντας τις δηλώσεις του από τις ΗΠΑ. «Αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να εφαρμόσει πολιτική παρά μόνο να φοβίζει και να πανικοβάλλει τον κόσμο», είπε.

«Είναι τεταμμένα νεύρα των βουλευτών, όμως είναι και του ελληνικού λαού, γι' αυτό και απαιτείται αυτοσυγκράτηση και σοβαρότητα» σημείωσε για την ένταση στο εσωτερικό της Βουλής.

Για τα βουλευτικά προνόμια είπε: «Γίνεται λόγος για τα προνόμια. Κανείς δε μιλάει για τα 70 εκατομμύρια που παίρνουν τα κόμματα. Αυτό είνει το πρόβλημα που δείχνει γιατί το πολιτικό σύστημα είναι κολλημένο. Το παράδειγμα πρέπει να δοθεί από τους βουλευτές και από την πολιτική ηγεσίας, αλλά να μην προχωρήσουμε σε μια εικόνα απαξίωσης» είπε χαρακτηριστικά.

Όσο για τα χαμηλά ποσοστά στις δημοσκοπήσεις η κυρία Μπακογιάννη τα αποδίδει στη χαμηλή συμμετοχή των πολιτών σε αυτές, επισημαίνοντας ότι είναι αισιόδοξη ότι θα φτάσει στο «πολυπόθητο» 3%.