Εντός της εβδομάδας πιθανότατα να ανακοινώσει η κυβέρνηση τις συμφωνίες για την επέκταση της παραχώρησης του αεροδρομίου της Αθήνας και του ΟΠΑΠ, δήλωσε στη ΝΕΤ FM ο γενικός γραμματέας Aποκρατικοποιήσεων Γιώργος Χριστοδουλάκης, εξηγώντας το πλάνο με το οποίο θα προχωρήσουν οι αποκρατικοποιήσεις. Όσον αφορά στον ΟΠΑΠ πρόκειται για ανανέωση της σύμβασης παραχώρησης των παλαιών παιχνιδιών του Οργανισμού και πώληση αδειών παιγνιομηχανημάτων. Οι δύο συμφωνίες είναι κρίσιμης συμφωνίας, στο πλαίσιο των δεσμεύσεων της κυβέρνησης να αντλήσει 5 δισ. ευρώ από τις αποκρατικοποιήσεις μέχρι το τέλος του έτους. Ο κ. Χριστοδουλάκης άφησε μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο συμφωνίας για την πώληση των κρατικών λαχείων, τον Νοέμβριο.

Παράλληλα επεσήμανε ότι θα ακολουθήσουν η ΔΕΠΑ, τα Ελληνικά Πετρέλαια, ο ΟΠΑΠ, η επέκταση αδειών κινητής τηλεφωνίας στις συχνότητες του κράτους και η διαδικασία του λεγόμενου «sales and lease back» ορισμένων κρατικών κτιρίων.

Για τον χώρο του Ελληνικού ο κ. Χριστοδουλάκης ανέφερε ότι έχουν εγκατασταθεί χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι που επεξεργάζονται όλη τη δομή της διαχείρισης του περιουσιακού στοιχείου. «Αυτή την εβδομάδα θα ανακοινωθούν και οι νομικοί σύμβουλοι και πιστεύω ότι μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα ανακοινωθούν και οι τεχνικοί σύμβουλοι όσον αφορά το real estate. Αυτό σημαίνει ότι ολοκληρώνεται 100% η τεχνική ομάδα που οδηγεί το project» είπε χαρακτηριστικά.