«Κάποιοι εντός και εκτός κυβέρνησης θα πρέπει να αποφεύγουν το πλεόνασμα ανευθυνότητας» τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου για τις «κόντρες» μεταξύ υπουργών της κυβέρνησης. Ο κ. Παπουτσής, αμέσως μετά την συνάντηση που είχε στο υπουργείο με τον Εκτελεστικό Διευθυντή της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Στήριξης Ασύλου (E.A.S.O) κ. Ρόμπερτ Βίσερ, αναφέρθηκε και στα σενάρια περί πρόωρων εκλογών λέγοντας ότι μπορεί αρκετοί να ονειρεύονται εκλογές ωστόσο ο ελληνικός λαός ούτε στα πιο άσχημα όνειρά του θα μπορούσε να φανταστεί τη χώρα σε αυτή την κατάσταση, να βαδίσει δηλαδή προς εκλογές. Και συμπλήρωσε «η υποχρέωση και η δέσμευση της κυβέρνησης να βγάλει την χώρα από την κρίση».

Για την πρωινή ενέργεια του Σωματείου των Ειδικών Φρουρών να αναρτήσουν πανό διαμαρτυρίας στον λόφο του Λυκαβηττού ο κ. Παπουτσής είπε πως θα πρέπει να σκεφτούν πως αυτοί τουλάχιστον έχουν δουλειές και θα πρέπει να υποστούν τη μείωση στο μισθό τους όπως όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι, προσθέτοντας πως οι αυξημένες κρατήσεις που έχουν τώρα στον μισθό τους είναι γιατί περιλαμβάνουν αναδρομικές εισφορές και ότι πρόκειται για «κάτι περιοδικό που θα διαρκέσει τρεις μήνες»!

Για τα κέντρα πρώτης υποδοχής μεταναστών και τις αντιδράσεις που έχουν κατά καιρούς εκφραστεί από τοπικούς παράγοντες σημείωσε πως όπου υπάρχουν διαφωνίες γίνεται διάλογος ωστόσο, πρόσθεσε, «έχουμε παρατηρήσει σε διάφορες περιοχές ένα περίεργο φαινόμενο. Η αντιπολίτευση έχει επιλέξει το πεδίο της μετανάστευσης ως ένα πεδίο για την άσκηση αντιπολιτευτικού λόγου. Έτσι βλέπουμε να υπάρχουν αντιδράσεις σε περιοχές όπου δεν υπάρχει καμία πρόθεση και κανένας σχεδιασμός για την κατασκευή κέντρου πρώτης υποδοχής».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε ακόμα στη μείωση του αριθμού των αιτήσεων για παροχή ασύλου που εξετάζονται σε 2ο βαθμό, στο θέμα του διαγωνισμού για την κατασκευή του φράχτη στον Έβρο λέγοντας πως θα ολοκληρωθεί η διαδικασία αρχές Οκτωβρίου» και απέκλεισε το ενδεχόμενο να βγει η χώρα από την Συνθήκη Σέγκεν.Πηγή: Το Βήμα