Η μέχρι τώρα πορεία υλοποίησης του προγράμματος προσαρμογής από την Ελλάδα και η υλοποίηση των μέτρων που έχουν εξαγγελθεί θα βρεθεί στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχουν η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου αύριο, Τρίτη, στο Βερολίνο.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου Στέφεν Ζάιμπερτ «θα συζητηθεί κυρίως η οικονομική κατάσταση και περιμένουμε ενδιαφέρον, τι θα παρουσιάσει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου για την υλοποίηση των αποφάσεων που έχουν ληφθεί, το δρόμο που έχει διανυθεί και το δρόμο που μένει ακόμη να διανυθεί».

Ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι «είναι μία σημαντική ανταλλαγή απόψεων με τον πρωθυπουργό μιας χώρας, της οποίας το πρόβλημα χρέους απασχολεί αυτό το διάστημα ολόκληρη την Ευρώπη».

Ο κ. Παπανδρέου μεταβαίνει στο Βερολίνο προσκεκλημένος του Συνδέσμου Γερμανικής Βιομηχανίας (BDI) και θα μιλήσει στο ετήσιο συνέδριο του Συνδέσμου

Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν στο Βερολίνο μεταξύ άλλων οι υπουργοί Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος και αναπληρωτής Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης.

Το πλήρες πρόγραμμα

Το αυριανό αναλυτικό πρόγραμμα της επίσκεψης του πρωθυπουργού στο Βερολίνο, όπως ανακοινώθηκε στην Αθήνα, έχει ως εξής:

10:00 π.μ.: Έναρξη Ημερίδας από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Γερμανικών Βιομηχανιών, Καθηγητή Hans-Peter Keitel

10.10 π.μ.: Ομιλία Πρωθυπουργού, Γιώργου Α. Παπανδρέου, με θέμα: «Κοιτάζοντας το μέλλον: Η Ευρώπη της ανάπτυξης και της αλληλεγγύης»

10.35 π.μ.: Προβολή παρουσίασης: «Επενδύοντας στη Γερμανία»

10.40 π.μ.: Συζήτηση με θέμα: «Επενδύοντας στη Γερμανία - Τι χρειάζεται να κάνουμε»

11.30 π.μ.: Ομιλίες του Προέδρου της Ομοσπονδίας Γερμανικών Βιομηχανιών, Καθηγητή Hans-Peter Keitel και της καγκελαρίου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Angela Merkel

Στις 8:00 μ.μ., ο κ. Παπανδρέου θα έχει δείπνο εργασίας με την Καγκελάριο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Angela Merkel.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ