Αύριο Τετάρτη αναμένεται να επιστρέψουν στην Αθήνα οι επιθεωρητές της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, με τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο να αναμένεται να αναφερθεί στις επαφές που είχε στην Ουάσινγκτον, καθώς και στα μέτρα που προανήγγειλε από την αμερικανική πρωτεύουσα, σε συνέντευξη τύπου. Κρίσιμη συνάντηση Παπανδρέου-Μέρκελ στο Βερολίνο. Oι εκπρόσωποι της τρόικας θα συνεχίσουν την «επεισοδιακή» αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας, για να εγκριθεί η εκταμίευση της έκτης δόσης του δανείου των 110 δισ. ευρώ.

Συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσει στις 12 το μεσημέρι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο υπουργός αναμένεται να αναφερθεί στις επαφές που είχε στην Ουάσινγκτον, στο περιθώριο της ετήσιας συνόδου του ΔΝΤ, καθώς και στα μέτρα που προανήγγειλε από την αμερικανική πρωτεύουσα.

Σημειώνεται ότι ο εκπρόσωπος του ευρωπαίου επιτρόπου Όλι Ρεν, Αμαντέου Αλταφάζ, δήλωσε χθες ότι «το κλιμάκιο της τρόικας θα επιστρέψει σύντομα στην Αθήνα» διευκρινίζοντας παράλληλα ότι οι τελικές αποφάσεις για την καταβολή της έκτης δόσης των δανείων δεν θα ληφθούν στο Eurogroup, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου, στο Λουξεμβούργο.

Παράλληλα, το βράδυ (20:00 ώρα Ελλάδας) συνάντηση θα έχουν στο Βερολίνο, ο Γιώργος Παπανδρέου με την Άγκελα Μέρκελ. Η μέχρι τώρα πορεία υλοποίησης του προγράμματος προσαρμογής από την Ελλάδα και η υλοποίηση των μέτρων που έχουν εξαγγελθεί θα βρεθεί στο επίκεντρο της συνάντησης .