Απόπειρα να δικαιολογήσει με πολιτικές επιφάσεις τα νέα μέτρα, καταλόγισε στον υπουργό Οικονομικών, ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, με δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 με αφορμή τις σημερινές ανακοινώσεις του Ευ.Βενιζέλου. «Μιλάμε για καινούριες περικοπές, μιλάμε για πρόσθετα μέτρα, που κυρίως πλήττουν την πλειονότητα των Ελλήνων πολιτών και ιδιαίτερα τους οικονομικά αδύναμους», είπε ο κ. Κουβέλης και εκτίμησε ότι θα έλθουν κι άλλα μέτρα, γιατί «υπήρξε και η χαρακτηριστική φράση της «προσαρμογής», όπως ειπώθηκε από το στόμα του Υπουργού Οικονομίας».

Σε ό,τι αφορά τη συνάντηση Παπανδρέου - Μέρκελ, ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ σημείωσε ότι «αναμένω να διατυπωθεί, για άλλη μια φορά, η άποψη της κας Μέρκελ ότι δεν επιθυμεί την έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη και ότι ο μηχανισμός στήριξης θα κινηθεί. Βεβαίως θα επαναλάβει η κα Μέρκελ εκείνα που, κατά κόρον, υποστηρίζει, όχι μόνο στο εσωτερικό της χώρας της, αλλά και από το βήμα της ΕΕ, ότι θέλει την αυστηρή τήρηση των όσων έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση».

Επανέλαβε, τέλος, την εκτίμησή του ότι θα γίνουν πρόωρες εκλογές, λέγοντας ότι «οι πρόωρες εκλογές, εκτιμώ ότι θα έρθουν ως αναγκαστικό γεγονός εκτόνωσης, πολιτικής και κοινωνικής εκτόνωσης, διότι η ασφυξία της κοινωνίας είναι τεράστια».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ