Ο εκπρόσωπος του Ολι Ρεν ανακοίνωσε ότι η τρόικα ζήτησε σήμερα από τις αντιπροσωπείες της να επιστρέψουν αύριο στην Αθήνα, με στόχο την επανάληψη των συνομιλιών με τις ελληνικές αρχές για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του προγράμματος προσαρμογής της Ελλάδας. Ειδικότερα, ο Αμαντέου Αλταφάζ τόνισε ότι η απόφαση αυτή της Τρόϊκας έρχεται σε συνέχεια των πρόσφατων ανακοινώσεων των ελληνικών αρχών σχετικά με τα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής που έλαβαν και τα οποία, όπως είπε, αποτελούν «σημαντικό βήμα για την επίτευξη των συμφωνημένων δημοσιονομικών στόχων του 2012 και την επιστροφή των δημοσίων οικονομικών της Ελλάδας σε βιώσιμο δρόμο».

Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής σημείωσε ακόμη ότι πρόθεση του προέδρου του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είναι να συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση της ευρωζώνης το συντομότερο δυνατόν, μέσα στον Οκτώβριο, προκειμένου να εξεταστεί η κατάσταση στην Ελλάδα και να αποφασιστεί η εκταμίευση της 6ης δόσης των δανείων, υπό την προϋπόθεση ότι η αξιολόγηση της τρόικας θα είναι θετική. Μια παρόμοια εξέλιξη θα διασφαλίσει στις ελληνικές αρχές την εξυπηρέτηση των δανειακών τους αναγκών, ανέφερε ο Αμαντέου Αλταφάζ

Η έκτακτη αυτή συνεδρίαση θα διεξαχθεί μετά την προγραμματισμένη μηνιαία συνεδρίαση του Eurogroup στις 3 Οκτωβρίου στο Λουξεμβούργο.


Εν τω μεταξύ σήμερα θα επιστρέψουν στην Αθήνα τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, Ηλίας Πλασκοβίτης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι.