Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Σούλα Μερεντίτη σε συνεντευξή της στο BHMA FΜ 99,5 μίλησε για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης και τις περικοπές στο Δημόσιο.

Συγκεκριμένα, η κυρία Μερεντίτη δήλωσε: «Τίθεται ένα μεγάλο πρόβλημα για καθέναν μας, για όλους τους Έλληνες που θα κληθούν να υποστούν αυτά τα μέτρα και όχι μόνο για εμάς που καλούμαστε να ψηφίσουμε. Φτάσαμε όμως στο σημείο που φτάσαμε σήμερα και πρέπει να βρούμε τρόπους να αντιμετωπίσουμε το χρέος και να φύγουμε από αυτό το αδιέξοδο. Και αυτό θα γίνεται με τα μέτρα. Μερικά όμως από τα μέτρα που ψηφίζουμε δεν είναι απλώς δύσκολα, αλλά είναι εφιαλτικά.

Πρέπει όλοι μας – πρώτα η κυβέρνηση – να στρέψουμε το ενδιαφέρον στην ανάπτυξη. Έπρεπε να το έχουμε κάνει ήδη. Δεν είναι τα φοροεισπρακτικά μέτρα. Είναι η ανάπτυξη το κλειδί για την έξοδο από την κρίση και ο περιορισμός της σπατάλης και του κόστους λειτουργίας του Δημοσίου, όπου νομίζω ότι θα γίνουν άμεσα – όχι όμως θα γίνουν – βήματα».

Σχετικά με το μέτρο των αποδείξεων η κυρία Μερεντίτη σχολίασε ότι «το μέτρο των αποδείξεων είναι πολύ σωστό μέτρο, διότι πρέπει όλοι πλέον να αποκτήσουμε φορολογική συνείδηση. Θα το δούμε τώρα πώς θα καταλήξει, αλλά το βλέπω λίγο δύσκολο τώρα. Θα ακούσουμε από τον κ. Βενιζέλο πού θα καταλήξει, αλλά το βρίσκω ανέφικτο. Θα το δούμε. Λυπάμαι που το λέω, αλλά έτσι όπως φτάσαμε αναγκαζόμαστε και παίρνουμε μέτρα που πολλές φορές και εγώ τα έχω χαρακτηρίσει άδικα και είναι και αδύνατα. Δεν βρίσκω όμως – και σας το λέω με το χέρι στην καρδιά – άλλο δρόμο»

Τέλος, για τις περικοπές στο Δημόσιο η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ανέφερε: «Είναι δύσκολο έναν άνθρωπο που τον διόρισες – κακώς – να καλείσαι να τον απολύσεις. Είναι πρωτόγνωρο. Αλλά φτάσαμε εδώ που φτάσαμε, δυστυχώς. Πρέπει αμέσως να δώσουν τα στοιχεία για να μπορέσει η κυβέρνηση να κάνει έναν εξορθολογισμό και να πάρει τις σωστές αποφάσεις».