Ολοκληρώθηκε νωρίς το απόγευμα η ευρεία κυβερνητική σύσκεψη στο γραφείο του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στη Βουλή με τη συμμετοχή των υπουργών Παιδείας, Άννας Διαμαντοπούλου, Διοικητικής Μεταρρ'υθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Ρέππα και Εσωτερικών Χάρη Καστανίδη.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε ιδιαιτέρως ανήσυχος για το γεγονός ότι πολλοί νόμοι που έχουν ψηφιστεί δεν εφαρμόζονται, κάτι που φέρεται να του έθεσε και η Άνγκελα στην κατ’ ιδίαν συζήτηση που είχαν στο Βερολίνο την Τρίτη. Για το λόγο αυτό το Μέγαρο Μαξίμου προσανατολίζεται στο σχηματισμό ομάδας παρακολούθησης εφαρμογής των νόμων υπό την εποπτεία της επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας του Μαξίμου και στενής συνεργάτιδας του κ. Παπανδρέου, Ρεγγίνας Βάρτζελη.

Όσον αφορά τα θέματα παιδείας, συζητήθηκαν τα φαινόμενα βίας, ανομίας και καταστροφής της δημόσιας περιουσίας, που έχουν ως συνέπεια να διακόπτεται η λειτουργία εκπαιδευτικών μονάδων.

Αφορμή στάθηκαν οι βανδαλισμοί και οι σοβαρές καταστροφές που προκλήθηκαν τις προηγούμενες μέρες σε υπό κατάληψη λύκειο της Κομοτηνής, με τις ζημιές να υπολογίζονται σε πάνω από 100.000 ευρώ, χωρίς να έχουν επιληφθεί μέχρι τώρα οι αρμόδιες εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές και να έχουν αναζητηθεί οι δράστες.

Η κ. Διαμαντοπούλου εξέθεσε λεπτομερώς τα γεγονότα, καθώς και γενικότερα θέματα ανομίας που παρατηρούνται τον τελευταίο καιρό στις καταλήψεις ΑΕΙ και σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης, όπως συνέβη και στο λύκειο της Ελασσόνας.

 Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, η υπουργός Παιδείας ζήτησε και αποφασίστηκε να γίνει επαναδιαπραγμάτευση με την τρόικα για τους περιορισμούς που θέτει στις προσλήψεις ωρομίσθιων καθηγητών σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, αφού, αν ισχύσουν, η λειτουργία τους, ενόψει της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς, καθίσταται προβληματική.

Στην σύσκεψη εξετάστηκαν και τα προβλήματα που εμφανίζονται στη συντήρηση των σχολικών συγκροτημάτων και στην λειτουργία της σχολικής στέγης, αρμοδιότητα που έχει μεταφερθεί στους δήμους, ώστε να αντιμετωπιστούν εγκαίρως.

Πηγές: 24h.gr - ΑΠΕ