Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα ταξιδέψει στο Παρίσι αύριο, Παρασκευή, ώστε να συναντήσει τον γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, με φόντο την κρίση χρέους, αναφέρει το πρακτορείο Reuters, ενώ μία μέρα μετά, είναι πιθανή συνάντηση των ηγετών Γερμανίας και Γαλλίας στη γαλλική πρωτεύουσα. Το πρακτορείο επικαλείται ελληνική κυβερνητική πηγή, την οποία δεν κατονομάζει. «Ο έλληνας πρωθυπουργός πιθανότατα θα συναντήσει τον γάλλο πρόεδρο, αύριο στο Παρίσι, για να συζητήσουν τις εξελίξεις στην κρίση χρέους της ευρωζώνης και τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου» επεσήμανε ο κυβερνητικός αξιωματούχος. Την είδηση επιβεβαίωσε το Μέγαρο Μαξίμου, ενώ η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 18:00 ώρα Ελλάδας.

Το ταξίδι-αστραπή του Γ. Παπανδρέου θα ακολουθήσει αυτό στην Πολωνία, αργότερα σήμερα, για την αυριανή σύνοδο κορυφής της ΕΕ και χωρών της ευρωασιατικής συνεργασίας (που περιλαμβάνει τις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες).

Παράλληλα, είναι πολύ πιθανή η συνάντηση ανάμεσα στον Σαρκοζί και στην Μέρκελ μία μέρα μετά στη Γαλλία, με το ζήτημα του ελληνικού χρέους και τις εξελίξεις της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη να τεθούν επί τάπητος.

Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί συνάντηση του έλληνα πρωθυπουργού την Τρίτη στο Βερολίνο με την κυρία Μέρκελ.