Για την πρόταση της Δημοκρατικής Αριστεράς για παραίτηση από βουλευτικά προνόμια, όπως η αποζημίωση συμμετοχής σε επιτροπές, αλλά και για την ανάγκη της μείωσης της κρατικής επιχορήγησης στα κόμματα μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμο Βήμα 99,5, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης. «Χρειάζεται μια γενικότερη αναρίθμηση του όλου θέματος της βουλευτικής λειτουργίας» είπε ο κ. Κουβέλης τονίζοντας ότι «εκτός από την παραίτηση από την αποζημίωση για τις επιτροπές, νομίζω ότι πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστεί το θέμα της δραστικής μείωσης της βουλευτικής αποζημίωσης και ταυτόχρονα ο ανακαθορισμός της βουλευτικής σύνταξης. Να υπάρξει δηλαδή μια περαιτέρω μείωση – γιατί ήδη έχει υπάρξει – και θα πρέπει να προωθηθεί και να αποφασιστεί, να σταματήσει η δεύτερη σύνταξη για τον βουλευτή. Η πρώτη είναι αυτή από τον επαγγελματικό και ασφαλιστικό του φορέα και η δεύτερη αυτή της βουλευτικής του ιδιότητας».
Ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. διευκρίνισε: «Δεν εισηγούμαι την εξαθλίωση κάποιου που θέλει να ασχοληθεί με τα κοινά και να εκλεγεί βουλευτής. Μιλάω όμως για τον προσδιορισμό της αποζημίωσης σε ένα επίπεδο που θα επιτρέπει στον βουλευτή να ασκεί τα καθήκοντά του, αλλά να συνυπολογίζουμε κάθε φορά – και αυτό κάνω – ότι βρισκόμαστε σε μια ιδιαίτερη οικονομική κατάσταση».

«Πρέπει να υπάρξει η δραστική μείωση της κρατικής επιχορήγησης προς τα κόμματα. Είναι αδιανόητο να εισπράττουν εκατομμύρια ευρώ τα κόμματα και μάλιστα χωρίς ουσιαστικό έλεγχο στη διαχείρισή τους και δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχει και κόμμα που δεν θέλει την έρευνα και την αξιολόγηση των οικονομικών του, όταν μάλιστα τα χρήματα προέρχονται από την κρατική επιχορήγηση» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κουβέλης.