Την άμεση εφαρμογή όλων των μέτρων που έχουν εξαγγελθεί ζητά η τρόικα από την κυβέρνηση προκειμένου να εκταμιευτεί η έκτη δόση του δανείου και να «πάρει ανάσα» ο κρατικός κορβανάς, καθώς λεφτά για μισθούς και συντάξεις υπάρχουν έως τον Οκτώβριο. Όσον αφορά το νέο μισθολόγιο και την εφεδρεία οι ελεγκτές άσκησαν έντονες πιέσεις στην κυβέρνηση. Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει σειρά συναντήσεων του Ευάγγελου Βενιζέλου με τους επικεφαλής της τρόικας.

Σύμφωνα μάλιστα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», η τρόικα απαιτεί άμεσες απολύσεις στο δημόσιο τομέα, εκτιμώντας ότι ο θεσμός της εργασιακής εφεδρείας δεν θα αποδώσει τα προσδοκώμενα δημοσιονομικά αποτελέσματα.

Την Πέμπτη, υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος επαναβεβαίωσε στους ελεγκτές τη δέσμευση της κυβέρνησης για την τήρηση των αυστηρών χρονοδιαγραμμάτων και για το «κλείσιμο» όλων των εκκρεμοτήτων.

Η τρόικα ζητά, μεταξύ άλλων, την επίτευξη του στόχου για έλλειμμα 17,1 δισ. ευρώ στον προϋπολογισμό του 2011, την άμεση προώθηση της εργασιακής εφεδρείας σε Δημόσιο, δημόσιες επιχειρήσεις και φορείς, το νέο μισθολόγιο στον δημόσιο τομέα, η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και η υλοποίηση του προγράμματος των ιδιωτικοποιήσεων που καρκινοβατεί.

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών δήλωναν την Πέμπτη ικανοποιημένοι από τη συνάντηση με την τριμερή, επισημαίνοντας ότι το κλίμα της συζήτησης ήταν θετικό και δημιουργικό.Σχετικά Θέματα: Δημόσιο: Έσοδα 1 δισ. ευρώ από συμφωνία με τον ΟΠΑΠ