Εκρηκτικές διαστάσεις έλαβε η κόντρα Μπεγλίτη με τους απόστρατους μετά και την εισβολή 300 περίπου απόστρατων στο προαύλιο χώρο του υπ. Άμυνας το μεσημέρι, οι οποίοι και αποχώρησαν λίγες ώρες αργότερα. Ο υπουργός Άμυνας από το βήμα της Βουλής έκανε λόγο για αθλιότητες προσθέτοντας ότι τέτοιου είδους τραμπουκισμοί και αντιδημοκρατικές συμπεριφορές καθώς και συμπεριφορές δημοκρατικής εκτροπής θα παταχθούν από όπου κι αν προέρχονται.

Ο κ. Μπεγλίτης πρόσθεσε ότι οι απόστρατοι δεν μπορούν να είναι κράτος μέσα στο κράτος και ότι δεν δικαιούνται να λειτουργούν με τρόπο αντιδημοκρατικό. «Εάν δεν φύγουν μόνοι τους, θα δώσω εντολή να απομακρυνθούν με τη βία».

Τελικά, λίγες ώρες αργότερα οι συγκεντρωμένοι αποχώρησαν αφού πρώτα συναντήθηκαν και επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ πτέραρχο Ιωάννη Γιάγκο και τον αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγο Φραγκούλη Φράγκο.

Αποχωρώντας εξήγγειλαν νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από το υπουργείο, για την προσεχή Πέμπτη.

Την ίδια στιγμή, ο Πάνος Μπεγλιτης είχε καλέσει τη Νέα Δημοκρατία να βρεθεί σε επαφή με τους υπεύθυνους του κόμματος στον τομέα Εθνικής Άμυνας προκειμένου να επικοινωνήσουν με τους απόστρατους και να τους ζητήσουν να αποχωρήσουν.

Απαντώντας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μανώλης Κεφαλογιάννης έκανε λόγο για στάση αμοκ του υπουργού απέναντι στους αποστράτους και χαρακτήρισε τη συμπεριφορά του αντιδημοκρατική.

«Οι απόστρατοι και ο ελληνικός λαός θα σας κάνουν σύντομα απόστρατους», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κεφαλογιάννης προσθέτοντας για το θέμα της εισβολής ότι η ΝΔ είναι υπέρ της νομιμότητας και καταδικάζει κάθε φαινόμενο τραμπουκισμού.


Σχετικό Θέμα: Με e-mail στον Μπεγλίτη θα «αναφέρονται» όλοι οι στρατιωτικοί