Συνάντηση με τον Εμίρη του Κατάρ έχει σήμερα στις 5 το το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στο πλαίσιο της υπογραφής επενδυτικής συμφωνίας, στην οποία προχωρά το Κατάρ στην Ελλάδα. O πρωθυπουργός συναντήθηκε κατ'ιδίαν με τον Εμίρη του Κατάρ, Hamad Bin Khalifa Al Thani, πριν από λίγες ημέρες στη Γερμανία αμέσως μετά την ομιλία του σε Γερμανούς βιομηχάνους.

Ο Hamad Bin Khalifa Al Thani μιλώντας επίσης στο ίδιο συνέδριο παρότρυνε τους Γερμανούς βιομήχανους να έρθουν και να επενδύσουν μαζί με τους Άραβες στην Ελλάδα γιατί  όπως επεσήμανε πρόκειται «για μία χώρα με πολλές επενδυτικές ευκαιρίες» αναφέροντας το παράδειγμα συγχώνευσης Alpha - Eurobank. 

Στη συνέχεια και στην κατ'ιδίαν συνάντηση που είχε με τον Γιώργο Παπανδρέου, ο Εμίρης Hamad Bin Khalifa Al Thani επεσήμανε στον Έλληνα πρωθυπουργό ότι είναι προσωπική του επιθυμία αλλά και επιθυμία πολλών επενδυτών να έρθουν στην Ελλάδα για μία σειρά από επενδύσεις.

Όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες του Newpost.gr, φαίνεται ότι στο Βερολίνο κλείδωσε και η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών.

Αξιωματούχοι της ελληνικής κυβέρνησης αναφέρουν ότι στις ανακοινώσεις που θα προβεί μετά τη λήξη της συνάντησης στο Μέγαρο Μαξίμου ο Εμίρης του Κατάρ Hamad Bin Khalifa Al Thani  θα είναι μία νότα αισιοδοξίας στο δύσκολο οικονομικό
πρόβλημα που βιώνει η χώρα ενώ οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι «Ο Εμίρης του Κατάρ θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα».

Στη συνάντηση θα μετέχει και ο Πρωθυπουργός και Υπουργό Εξωτερικών της χώρας του Κατάρ Σεΐχης Hamad Bin Jassim Bin Jabr Al Thani. Να υπενθυμίσουμε ότι ο Εμίρης του Κατάρ, Σεΐχη έχει ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον για το αεροδρόμιο του Ελληνικού και αποτελεί έναν εκ των βασικών μετόχων του τραπεζικού γάμου Alpha - Eurobank.