Την επόμενη Κυριακή (9 Οκτωβρίου) θα συναντηθούν -σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το πρακτορείο Bloomberg- ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ. Το πρακτορείο επικαλείται πηγή που είναι σε θέση να γνωρίζει σχετικά με την ημερομηνία της συνάντησης των δύο ηγετών. Από την πλευρά της καγκελαρίας η ημερομηνία δεν επιβεβαιώθηκε, ωστόσο εκπρόσωπος της Μέρκελ δήλωσε ότι η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 17 και 18 Οκτωβρίου.

Στο επίκεντρο της συνάντησης θα βρεθεί η συμφωνία της 21ης Ιουλίου και το ενδεχόμενο «αναδιάταξης του σχεδίου βοήθειας για την Ελλάδα», όπως σημειώνει η εφημερίδα Le Monde στο φύλλο της Κυριακής.

Ειδικότερα, επί τάπητος τίθεται το ενδεχόμενο να επιβαρυνθούν περισσότερο οι ιδιώτες με μεγαλύτερο «κούρεμα» στα ελληνικά ομόλογα. Το ζήτημα αναμένεται να τεθεί και στο Eurogroup της Δευτέρας.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο παρουσιάζεται ακόμη δύσπιστο απέναντι στην εφαρμογή των δεσμεύσεων της κυβέρνησης, γεγονός που επιβαρύνουν το κλίμα για την εκταμίευση της έκτης δόσης στην Ελλάδα.


Σχετικά Θέματα: Ολοκληρώνεται η «κούρσα» επικύρωσης του μηχανισμού βοήθειας στην ευρωζώνη
Le Monde: «Η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να τα βγάλει πέρα»
ΔΝΤ: Η «εφαρμογή» είναι άγνωστη λέξη για τους 'Ελληνες υπουργούς