Τα μέτρα που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση της κρίσης δεν θα αποδώσουν, εκτίμησε σήμερα σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.
Μιλώντας στο ραδιοσταθμό ΑΝΤ1  ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ υποστήριξε ότι όλες οι αποφάσεις που λαμβάνονται είναι ανεφάρμοστες. Παράλληλα ο κ. Καρατζαφέρης σχολιάζοντας τις καταλήψεις στα σχολεία, υπαινίχθηκε ότι είναι υποκινούμενες γιατί, όπως υποστήριξε, «κάποιοι έχουν επενδύσει στο χάος και συνεχίζουν να επενδύουν σε αυτό για τα δικά τους οφέλη».

Παράλληλα τόνισε ότι «πρέπει να επιστρέψει στη χώρα η νομιμότητα», καθώς, όπως πρόσθεσε, «εξαιτίας αυτής της ανομίας, εν πολλοίς βρισκόμαστε στο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα».

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ δήλωσε ότι δεν θα αποδώσουν «γιατί έχουν χάσει την επαφή τους με αυτό που συμβαίνει στην πραγματικότητα». Δήλωσε «εξαιρετικά απογοητευμένος» και από τον κ. Παπανδρέου και από τον κ. Σαμαρά, οι οποίοι, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, «ανοήτως δεν μπορούν να δουν το συμφέρον της πατρίδας πάνω από το δικό τους μικροκομματικό συμφέρον».

Αναφερόμενος στη λεγόμενη «φοροκάρτα» τη χαρακτήρισε «χειρότερα και από το χειρότερο οργουελικό σενάριο», ενώ υποστήριξε πως δείχνουμε πια να έχουμε χάσει την αυτοδιάθεσή μας, και αναρωτήθηκε:   «Ποιός άραγε κυβερνά πια αυτόν τον τόπο; O ελληνικός λαός ψήφισε για πρωθυπουργό τον κ. Παπανδρέου -κακώς, αλλά αυτόν επέλεξε- όχι τον κ. Ράιχενμπαχ. Η τρόικα κάνει βόλτες και πάει στα δικαστήρια της Ευελπίδων αντί του αρμόδιου υπουργού. Σκέπτομαι πια να εγείρω θέμα συνταγματικότητας με όσα συμβαίνουν».

Επανέλαβε εμμέσως το αίτημά του για οικουμενική κυβέρνηση, λέγοντας ότι αυτό θέλει το 70% του ελληνικού λαού, και επιτέθηκε στους αρχηγούς των δυο μεγάλων κομμάτων, υποστηρίζοντας ότι δεν νοιάζονται και δεν καταλαβαίνουν πως είναι η κατάσταση.

Την ίδια ώρα, το γραφείο τύπου του ΛΑΟΣ σχολιάζοντας τις εξελίξεις αναφορικά με την εργασιακή εφεδρεία, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έχει την λεβεντιά να ξεκαθαρίσει προς τους δημοσίους υπαλλήλους «ότι κάποιους τους θεωρούν "σαβούρα" και πρέπει να ριχτούν στους καρχαρίες για να σωθούν οι υπόλοιποι από το "ναυάγιο"».
Ο ΛΑΟΣ εκτιμά ότι αυτό είναι λάθος πολιτική, και προβλέπει ότι θα έχει ακόμα πιο λαθεμένα αποτελέσματα». Τέλος, σχολιάζοντας την κατάθεση του προϋπολογισμού ο ΛΑΟΣ εκτίμησε ότι «είναι πέρα από βέβαιο ότι δεν πρόκειται να εξυπηρετηθεί, όπως δεν εξυπηρετήθηκαν όλοι οι τελευταίοι προϋπολογισμοί».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ