Την αποφασιστικότητα της Ελλάδας να παρουσιάσει αποτελέσματα και να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της έναντι των εταίρων της, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup στο Λουξεμβούργο.

Αναφερόμενος στο προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2012, ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι είναι πολύ φιλόδοξος, καθώς μετά από πολλά χρόνια αναμένεται να παρουσιαστεί πρωτογενές πλεόνασμα 3,2 δισ. ευρώ.

Η διαδικασία δημοσιονομικής σταθεροποίησης των δύο τελευταίων ετών είναι πολύ ισχυρή, τόνισε ο κ. Βενιζέλος. Ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ακόμη ότι η Ελλάδα είναι χώρα με διαρθρωτικές δυσκολίες, αλλά δεν εγκαταλείπει την ευρωζώνη.

Η Ελλάδα είναι μια υπερήφανη χώρα, η οποία έχει τη δυνατότητα να πάει μπροστά παρά τη βαθιά ύφεση 12% του ΑΕΠ την τελευταία τριετία, κατέληξε ο κ. Βενιζέλος.

Στο σημερινό Eurogroup θα εξεταστούν τα πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα που έλαβε η Ελλάδα για το κλείσιμο του Προϋπολογισμού 2011.

Ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος θα παρουσιάσει επίσης στους ομολόγους του το προσχέδιο Προϋπολογισμού 2012 και τις διαρθρωτικές αλλαγές που προωθεί η Κυβέρνηση.

Το Συμβούλιο αναμένεται να ζητήσει από τον κ. Βενιζέλο τα μέτρα δημοσιονομικής εξυγίανσης να είναι μόνιμου χαρακτήρα και να εστιάζουν στην πλευρά των δαπανών.

Οι συζητήσεις με την τρόικα σχετικά με την εκταμίευση της επόμενης δόσης αλλά και το επόμενο πακέτο διάσωσης της χώρας έχουν ολοκληρωθεί σε σημαντικό βαθμό επισημαίνει το Reuters, επικαλούμενο δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Παντελή Οικονόμου.

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ - Skai.gr
TAGS