«Εμείς δε λέμε ότι μπορούμε να τα κάνουμε όλα, αλλά το θέμα είναι εάν θα κάνουμε συνεργασίες υποδούλωσης», δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο υποψήφιος περιφερειάρχης του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να επιβάλει μισθούς Ασίας και Αφρικής.

«Τα δάνεια δεν τα πήραμε για να πληρώσουμε τους μισθούς, αλλά για να πληρώσουμε τα δάνεια. Δεν πληρώνουμε φράγκο για παιδεία και υγεία, αλλά για να δίνουμε χρήμα στις μεγάλες ελληνικές και ξένες επιχειρήσεις, καθώς και για την Άμυνα», είπε ο κ. Παφίλης.

Ακόμα, διερωτήθηκε πως είναι δυνατόν τα κέρδη να αυξάνονται κατά 28 φορές και την ίδια ώρα το μεροκάματο να μειώνεται. «Να που πήγαν τα λεφτά», σημείωσε.

Ο κ. Παφίλης πρότεινε να κατευθυνθούν τα κονδύλια του ΕΣΠΑ υπέρ των αδυνάτων και τόνισε ότι «το ΚΚΕ δεν πρόκειται να αφήσει κατέβει διακόπτης της ΔΕΗ στους άνεργους».

«Έχουμε εμμονή να αλλάξουμε το σύστημα και να υπερασπιστούμε τον άνεργο», κατέληξε ο υποψήφιος περιφερειάρχης και τόνισε ότι ο λαός φέρει ιστορική ευθύνη σε αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές.