Τα παράπονα τους για τις καθυστερήσεις στο κυβερνητικό έργο εξέφρασαν οι Βουλευτές Κεντρικής Μακεδονίας του ΠΑΣΟΚ, στη συνάντηση που είχαν με τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, στοχοποιώντας τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Θ. Πάγκαλο. 
Οι  βουλευτές επισήμαναν καθυστερήσεις στο κυβερνητικό έργο και ζήτησαν την απόδοση ευθυνών, ενώ του ανέφεραν επιπλέον, ότι οι βουλευτές έχουν χάσει 45.000 ευρώ σε ένα χρόνο και όχι μόνο ουδείς αναφέρεται σε αυτό, αλλά, όπως είπαν, υπάρχουν κυβερνητικοί αξιωματούχοι που «μας βρίζουν καθημερινά».

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, βουλευτές ανέφεραν στον κ. Παπανδρέου ότι με τη βίαιη προσαρμογή που εφαρμόζεται έχει διαρραγεί ο κοινωνικός ιστός, ενώ ταυτόχρονα χρήζουν κοινωνικής προστασίας οι άνεργοι και οι ασθενείς οικονομικά κοινωνικές ομάδες.

Επίσης, ανέφεραν, χαρακτηριστικά στον πρωθυπουργό ότι χρειάζεται «Καλλικράτης» στον «Καλλικράτη» προκειμένου να λειτουργήσουν οι περιφέρειες.

Οι ίδιοι βουλευτές έκαναν λόγο για πολύ χαμηλές επιδόσεις της επικοινωνιακής πολιτικής της κυβέρνησης, ενώ προσπαθώντας να σκιαγραφήσουν την πορεία της κυβέρνησης, ανέφεραν, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι «παραλάβαμε ουσιαστικά την κυβέρνηση στην μέση της θητείας της ΝΔ και θα την παραδώσουμε στο τέλος της θητείας της ΝΔ».

 Ο κ. Παπανδρέου από τη μεριά του, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ανέφερε ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν το 2013, ενώ, απαντώντας σε ερώτηση «αν θα αντέξουμε», κατέστησε σαφές ότι «η πορεία είναι αυτή».

Ερωτηθείς, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, για το ποιοι είναι οι κοινωνικοί σύμμαχοι της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ, ο πρωθυπουργός είπε ότι είμαστε με το δημόσιο συμφέρον, την παραγωγική οικονομία, τον κόσμο της εργασίας, εκείνους που επενδύουν στην οικονομία, καθώς και με τις τράπεζες που στηρίζουν την πραγματική οικονομία.

Επίσης, ο πρωθυπουργός φέρεται να είπε ότι στην Ελλάδα έχουμε Εθνικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και θεσμούς που προστατεύουν τους εργαζόμενους, δεν είμαστε «Ινδία» και ούτε πρόκειται να γίνουμε.


Σχετικό θέμα: O Mπένι «καρφώνει» υπουργούς!