Σφοδρή επίθεση εναντίον του υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης, με αφορμή τις δηλώσεις του πρώτου ότι μετά τη συνάντηση με του κ. Σαμαρά με την τρόικα πλέον ο πρόεδρος της ΝΔ γνωρίζει αν μπορεί ή όχι να επαναδιαπραγματευτεί τους όρους του μνημονίου.
Ο κ. Μιχελάκης χαρακτήρισε ύβρεις τις κατηγορίες του κ. Βενιζέλου, λέγοντας χαρακτηριστικά:  «Οι προσωπικές του αποτυχίες δεν υπερκαλύπτονται, ούτε από την απίστευτη φλυαρία, ούτε από τις ύβρεις του.»

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ υποστήριξε πως η κυβέρνηση κατηγορεί τον πρόεδρο της ΝΔ, γιατί πολύ απλά έχει διαφωνήσει με την πολιτική που ακολουθείται, πολιτική που δημιουργεί ύφεση και υπονομεύει την ίδια την αποτελεσματικότητα της.

«Δεν καταλαβαίνουμε τον κ. Βενιζέλο. Και δεν θα τον παρακολουθήσουμε… Αν το Πρόγραμμα επιτύγχανε, την επιτυχία του θα την πιστωνόταν ολόκληρη η Κυβέρνηση. Τώρα που το πρόγραμμα αποτυγχάνει, την αποτυχία του προσπαθούν να τη χρεώσουν στον Αντώνη Σαμαρά, που διαφώνησε εξ αρχής και έκανε το… λάθος να τους προειδοποιήσει γι΄ αυτό», κατέληξε ο κ. Μιχελάκης.

Σχετικό θέμα:

Βενιζέλος: «Δεν χρειάζονται άλλα μέτρα για την 6η δόση, έχουμε λεφτά μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου»