«Η γενναία στάση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας δεν στηρίζει μόνο την κυβέρνηση, αλλά τις προσπάθειες για τη σωτηρία της χώρας» υπογράμμισε ο Γιώργος Παπανδρέου, απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ από τις περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας και Ανατολική Μακεδονίας και Θράκης, με τους οποίους συναντήθηκε στο γραφείο του στη Βουλή. Από τη μεριά τους οι βουλευτές καταλόγισαν στην κυβέρνηση καθυστέρηση στην εφαρμογή των όσων ψηφίζονται.
Στην τετράωρης διάρκειας συζήτηση, οι βουλευτές μετέφεραν, σύμφωνα με πληροφορίες, στον πρωθυπουργό τα ανελαστικά όρια των αντοχών τους και της κοινωνίας, σχετικά με την ψήφιση των νέων οικονομικών μέτρων.

Όπως έλεγαν βουλευτές, ο κ. Παπανδρέου συμμερίστηκε το βαρύ κλίμα που επικρατεί στην κοινωνία, ωστόσο τους επεσήμανε ότι «προέχει η σωτηρία της πατρίδας, γι΄ αυτό και γίνονται οι θυσίες».

Παράλληλα, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για διχόνοια υπουργών, η οποία έχει αντίκτυπο στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κυβερνώντος κόμματος, ενώ κατηγόρησε υπουργούς ότι δεν εφαρμόζουν , αυτά που ψηφίζονται.

Ασκήθηκε, επίσης, κριτική για τη στάση υπουργών οι οποίοι, όπως ειπώθηκε, δηλώνουν δημοσίως ότι «οι υπάλληλοι κατεβάζουν τα μολύβια, ενώ έχουν ευθύνη να τους βάλλουν να δουλέψουν»  και «να μην είναι περισσότερο χρόνο στα ΜΜΕ κι όχι στην προώθηση των πολιτικών τους υπουργείου τους».

 Εκτενής συζήτηση έγινε για τις αναπτυξιακές δυνατότητες κάθε περιφέρειας και τις προτεραιότητες που θα πρέπει να τεθούν σε οδικά έργα και έργα υποδομής.

Ο κ. Παπανδρέου από τη μεριά του, εξέφρασε την αποφασιστικότητα του ίδιου και της κυβέρνησης να φέρουν σε πέρας το έργο που έχουν αναλάβει.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση και στα εμπόδια που βρίσκει μπροστά της καθημερινά, αλλά και τις φήμες και σενάρια που δημοσιεύονται και τα οποία, όπως είπε, «έχουν στόχο να ανακόψουν αυτή την πορεία».

Ανέφερε επίσης ότι «υπάρχουν πολλοί που επιδιώκουν να επωφεληθούν από αυτήν την κρίση, σε βάρος της χώρας, σε βάρος των συμφερόντων των εργαζομένων, των υγιών παραγωγικών και δημιουργικών δυνάμεων».

Παρόλα αυτά, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, «είμαστε αποφασισμένοι να οδηγήσουμε τη χώρα με ασφάλεια στην έξοδο από την κρίση». Και πρόσθεσε: «εκπροσωπούμε τις προοδευτικές μας αξίες σε μια δύσκολη παγκόσμια συγκυρία. Και για αυτό είμαστε αποφασισμένοι να δημιουργήσουμε μια πλατιά συμμαχία με όσους είναι έτοιμοι να υπερασπιστούμε μαζί το δημόσιο συμφέρον. Να εμπεδώσουμε ένα αίσθημα δικαίου. Κοινωνικής δικαιοσύνης και κράτους δικαίου».
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ