Τη διαπίστωση ότι η πολιτική και κοινωνική ειρήνη «βρίσκονται σε κίνδυνο» κάνει ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε συνέντευξή του σε γερμανική εφημερίδα, υπερασπιζόμενος παράλληλα την πορεία που ακολουθήθηκε για την εφαρμογή τς πολιτικής λιτότητας καθώς «εάν είχαμε "κόψει" ακόμη πιο βαθιά, η ζήτηση στην αγορά θα ήταν ακόμη χαμηλότερη από ό,τι σήμερα».

Η κλειστή στρόφιγγα της τραπεζικής χρηματοδότησης, είπε επίσης ο υπουργός μιλώντας στην γερμανική Zeit, έχει φέρει τις ελληνικές επιχειρήσεις αντιμέτωπες με «αργό θάνατο».

O υπουργός, αναφερόμενος επίσης στην στάση των υπόλοιπων ελληνικών κομμάτων, δήλωσε πως η κυβέρνηση βρίσκεται «μόνη της στη μάχη για μεταρρυθμίσεις», καθώς «η αξιωματική αντιπολίτευση ισχυρίζεται ότι θα επαναδιαπραγματευτεί τους όρους [του πακέτου στήριξης] και τα κόμματα της Αριστεράς θέλουν έξοδο από την ΕΕ».

Όσον αφορά το κλίμα για τις ελληνικές επιχειρήσεις, ο Μ.Χρυσοχοΐδης επανέλαβε πως ο εξαγωγικός τομέας κάνει «πραγματικά θαύματα», αλλά ακόμη και οι επιχειρήσεις αυτού του τομέα «δεν λαμβάνουν δάνεια και βρίσκονται αντιμέτωπες με έναν αργό θάνατο».

Μετά τη συνέντευξη, και την αναπαραγωγή της σε γερμανικά ΜΜΕ, το υπουργείο Ανάπτυξης αναγκάστηκε να εκδώσει ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για «λανθασμένη απόδοση και παρερμηνεία όσων ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης».

Η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Για το λόγο αυτό έχει ήδη γίνει διάψευση ως προς το περιεχόμενο των σχετικών δηλώσεων στην εφημερίδα DIE ZEIT και έχει ζητηθεί να γίνει σχετική διόρθωση. Η ακριβής διατύπωση του Υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας, κ. Χρυσοχοϊδη, η οποία είναι διαθέσιμη σε μαγνητοφωνημένο αρχείο, είναι η εξής: «Εξαιτίας αυτής της κατάστασης, εξαιτίας της έλλειψης αποφάσεων (σσ. σε ευρωπαϊκό επίπεδο) και της έλλειψης ρευστότητας που αυτή δημιουργεί, οι τράπεζες είναι «κλειστές». Και κατά συνέπεια οι ελληνικές επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν έναν αργό θάνατο».

Πηγή: In.gr