Ρέσλερ: «Να επενδύσουν οι Έλληνες στην ίδια τους τη χώρα»


Σαφείς διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις αναμένει από την ελληνική κυβέρνηση ο γερμανός αντικαγκελάριος, Φίλιπ Ρέσλερ, που από σήμερα πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα, επικεφαλής πολυπληθούς επιχειρηματικής αποστολής, καλώντας τους έλληνες επιχειρηματίες να επενδύσουν στην ίδια τους τη χώρα. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF, ο γερμανός αντικαγκελάριος κάλεσε τους Έλληνες επιχειρηματίες να επενδύσουν ώστε να δώσουν το έναυσμα και στις ξένες εταιρίες να έλθουν στη χώρα. «Το βρίσκω και εγώ περίεργο, εμείς να προσπαθούμε από το εξωτερικό να βρούμε επενδυτές για την Ελλάδα και την ίδια στιγμή να φεύγουν οι Έλληνες επενδυτές από την ίδια τους τη χώρα», δήλωσε.

Ο κ. Ρέσλερ, είπε ότι έρχεται στην Αθήνα με ξεκάθαρα αιτήματα προς την ελληνική κυβέρνηση.

«Επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα απαιτούν κατά πρώτο λόγο ένα, σε εύλογο βαθμό, ασφαλές επενδυτικό περιβάλλον. Αναμένω λοιπόν από την κυβέρνηση σαφείς διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις», είπε.

«Οι τελευταίες δεν αρκεί μόνο να ανακοινώνονται, αλλά και να εφαρμόζονται», προσέθεσε με νόημα.

Επιπλέον, εξέφρασε την ελπίδα να βρεθεί προσεχώς λύση σχετικά με τις ανεξόφλητες οφειλές ελληνικών φορέων προς Γερμανούς προμηθευτές και εργολήπτες.

Πηγή: naftemporiki.gr/Newpost

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο