Για «καθεστώς σκότους» γύρω από το ελληνικό χρέος και τους συβούλους του Γιώργου Παπανδρέου έκανε λόγο ο βουλευτής και επικεφαλής του «Άρματος Πολιτών», Γιάννης Δημαράς, μιλώντας στον Βήμα 99,5. Για τη στάση του απέναντι στο Μνημόνιο και τη διαγραφή του από το ΠΑΣΟΚ ο κ. Δημαράς είπε: «Έζησα υπό το καθεστώς μιας καταστροφολογίας και ενός εκβιασμού που διατυπώθηκε τουλάχιστον έξι ή επτά φορές μέχρι σήμερα. Αυτό το παραμύθι, αυτή η ψευτιά που λέγεται ότι θα πεθάνουμε, τάχα, αν δεν αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της τρόικα και τις δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει απέναντί τους, είναι οδυνηρό και θα μας πάει στον γκρεμό».

Ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αναρωτήθηκε: «Γιατί δεν πρέπει – ενώ το έχουμε ζητήσει εδώ και καιρό – να υπάρξει μια εθνική επιτροπή για να μάθουμε ακριβώς περί τίνος πρόκειται και να πούμε ότι αυτό είναι το χρέος, σ’ αυτούς χρωστάμε. Τότε μπορούμε να ζήσουμε και να λύσουμε το πρόβλημά μας. Γιατί πρέπει να ακούμε κάποιον να λέει ότι θα σώσει την Ελλάδα σαν να είναι ιδιοκτησία του; Οι Έλληνες δεν έχουν λόγο για να σώσουν την Ελλάδα; Και αναφέρομαι στον κ. Παπανδρέου και στην παρέα του. Πόσους συνεργάτες ξένους έχει φέρει ο πρωθυπουργός, λίγο καιρό αφότου ανέλαβε, για να τον βοηθήσουν στα οικονομικά; Ξέρουμε ποιοι και πόσοι είναι αυτοί, αν και πόσο πληρώνονται; Υπάρχουν ένα σωρό ερωτήματα που δεν έχουν απαντηθεί και ζούμε συνεχώς υπό το καθεστώς σκότους».

Για το αν η Ελλάδα πρέπει να βγει από το ευρώ για να αντιμετωπίσει την κρίση, ο κ. Δημαράς είπε ότι «κατ’ αρχήν δεν υπάρχει κόμμα που να λέει να βγούμε έξω από το ευρώ. Μέχρι σήμερα δεν το έχω ακούσει. Έχω ακούσει μεμονωμένα πρόσωπα, αλλά όχι κόμματα να λένε να βγούμε από το ευρώ. Ασφαλώς και δεν το λέμε ούτε εμείς».

Ο επικεφαλής του του «Άρματος Πολιτών» αναφέρθηκε στα σενάρια που κάνουν λόγο για συζητήσεις του κόμματός του και του ιδίου με άλλα σχήματα της Αριστεράς: «Συζητήσεις και ανησυχίες υπάρχουν. Επομένως, δεν θα μπορούσε κανένας βουλευτής και κανένα πολιτικό πρόσωπο να απουσιάζει από αυτή τη διεργασία και αυτή τη διαδικασία. Σας το λέω ευθέως: συζητάμε εδώ και αρκετό καιρό με πολλές προοδευτικές κοινωνικές ομάδες, κόμματα, μεμονωμένους πολίτες. Το πλέον αισιόδοξο – που στέλνει, αν μη τι άλλο και ένα μήνυμα – είναι ότι μιλάμε με ειλικρίνεια. Από εκεί και πέρα, θα δείξει ο καιρός. Όλοι μιλάμε, με όλους και γι’ αυτό δεν καταλαβαίνω γιατί γίνεται μια ξεχωριστή αναφορά στον Βασίλη (Οικονόμου). Και εγώ μιλάω και με τον κ. Κουβέλη και με τον κ. Τσίπρα».