Προβάδισμα με 9 μονάδες , έναντι του ΠΑΣΟΚ στην εκλογική επιρροή έχει η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Public Issue, η οποία παρουσιάστηκε το βράδυ της Πέμπτης στο ΣΚΑΪ. Δείκτες κοινωνικής δυσαρέσκειας βρίσκονται στα ύψη.
Ειδικότερα, στην εκλογική επιρροή η ΝΔ προηγείται με 31,5%, ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 22,5%, το ΚΚΕ με 10,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 9,5%, ο ΛΑΟΣ με 9%, η Δημοκρατική Αριστερά με 5%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 3% και η Δημοκρατική Συμμαχία με 2%.

Στην παράσταση νίκης, η Νέα Δημοκρατία προηγήται με 59%, τη στιγμή που το ΠΑΣΟΚ λαμβάνει μόλις 9%.

Στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, αυτή του πρωθυπουργού κατακρημνίζεται, αφού οι αρνητικές γνώμεις φτάνουν υο 72%. Τις λιγότερο αρνητικές ψήφους παίρνει  ο κ. Καρατζαφέρης με 57% και ακολουθούν Αλέξης Τσίπρας με 58%, Αντώνης Σαμαράς με 59%, και η Αλέκα Παπαρήγα με 68%.

Στην ερώτηση για το ποια θα είναι η βέλτιστη μορφή διακυβέρνησης όποτε προκύψουν βουλευτικές εκλογές από 18% συγκεντρώνουν οι απαντήσεις κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και οικουμενική. Το 9% θα επιθυμούσε αυτοδύναμη κυβέρνηση ΝΔ και μόλις το 5% αυτοδύναμη ΠΑΣΟΚ.

Είναι χαρακτηριστικό πάντως ότι στο ερώτημα της καλύτερης διακυβέρνησης, κανένα κόμμα δεν μπορεί να ηγηθεί, ενώ το 73% απαντά ότι κανένα κόμμα δεν μπορεί να κυβερνήσει καλά.

Το 53% του ερωτηθέντων εκτιμά πάντως ότι δεν χρειάζονται αυτή τη στιγμή βουλευτικές εκλογές, 39% θεωρεί ότι μάλλον χρειάζεται ενώ το 7% δεν έχει γνώμη.

Ως μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας αναφέρεται το οικονομικό με 67%, η ανεργία με 34% ενώ στην τρίτη θέση οι ερωτηθέντες θεωρούν ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας είναι οι πολιτικοί με 17% με θεαματική μάλιστα άνοδο συγκριτικά με τα προηγούμενα Βαρόμετρα του αντίστοιχου μήνα το 2009 (3%) και το 2010 (7%).

Απογοήτευση και απαισιοδοξία

Είναι χαρακτηριστικό πως το 85% των ερωτηθέντων εκτιμά πως η χώρα βρίσκεται στη λάθος κατεύθυνση, ενώ περίπου 9 στους 10 αισθάνονται ανασφαλείς για το μέλλον τους.

Σε σχέση με την οικονομική τους κατάσταση το 86% διαπιστώνει πως έχουν χειροτερέψει, ενώ το 76% προβλέπει τα χειρότερα για το οικονομικό του μέλλον. Εξάλλου το 94% υποστηρίζει πως δεν υπάρχει περίπτωση να αποταμιεύσει λεφτά για τους επόμενους 12 μήνες.

Μέσα σε αυτά τα δεδομένα το 89% προβλέπει έντονες κοινωνικές συγκρούσεις, ενώ το 19% δηλώνει πως συμμετείχε το Σεπτέμβριο σε μια τουλάχιστον πορεία, απεργία ή διαδήλωση.


Δείτε αναλυτικά τα στοιχεία εδώ.

Πηγή: Skai.gr