Τον αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομίας της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ θα δεχθεί στις 10:30 το πρωί της Παρασκευής στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου. Στις 2 το μεσημέρι ο κ. Ρέσλερ και ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχ. Χρυσοχοΐδης θα υπογράψουν συμφωνία οικονομικής συνεργασίας. Την Πέμπτη, μιλώντας στο ελληνογερμανικό φόρουμ στην Αθήνα, ο κ. Ρέσλερ έστειλε μήνυμα στήριξης της ελληνικής οικονομίας, υπογραμμίζοντας τη σημασία υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων με στόχο την προσέλκυση ξένων επενδύσεων.

«Πρέπει να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις γιατί είναι σημαντικό να υπάρξουν επενδύσεις» δήλωσε, επαναλαμβάνοντας πως στόχος της ευρωπαϊκής πολιτικής ηγεσίας είναι να μείνουν «όλες οι χώρες του ευρώ εντός της Ευρωζώνης».

«Περνάμε δύσκολες εποχές, αλλά οι επιχειρηματίες και οι πολιτικοί μπορούν να παράσχουν την οικονομική στήριξη που απαιτεί η χώρα. Τα πλουσιότερα μέλη της Ευρωζώνης οφείλουν να βοηθήσουν τα φτωχότερα στη βάση της οικονομικής σύνεσης και σταθερότητας» είπε χαρακτηριστικά ο Γερμανός αντικαγκελάριος.


Σχετικά Θέματα: Ρέσλερ: «Προχωρήστε γρήγορα στις μεταρρυθμίσεις για να έρθουν οι επενδυτές»