«Θερμό» επεισόδιο σημειώθηκε το πρωί στη Βουλή μεταξύ του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή και του βουλευτή του ΛΑΟΣ Άδωνι Γεωργιάδη με αφορμή την έξαρση της εγκληματικότητας. Ο κ. Παπουτσής επισήμανε ότι «τον τελευταίο χρόνο αναπτύσσονται πολιτικές δυνάμεις, που επενδύουν στην κοινωνία του φόβου και επιλέγουν να δημαγωγούν στο όνομα της ασφάλειας προκειμένου να ισχυροποιήσουν την αντιπολιτευτική τους στάση», προσθέτοντας ότι «χρειάζεται διεθνής συνεργασία των κατασταλτικών μηχανισμών καθώς και της δικαιοσύνης».

Ο υπουργός σημείωσε ότι αυξάνονται τα κρούσματα εγκληματικότητας, ωστόσο τόνισε ότι σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, επιχειρείται η μεγαλύτερη δυνατή ενίσχυση της ΕΛ.ΑΣ. και ζήτησε κατανόηση και εθνική συναίνεση.

Από τη πλευρά του ο κ. Γεωργιάδης, όταν πήρε το λόγο, καταλόγισε στον υπουργό «θράσος» και τον κατηγόρησε ότι «δεν ξέρει τι του γίνεται» τονίζοντας ότι η κυβέρνηση είναι εκτός πραγματικότητας.

Αυτή η τοποθέτηση του κ. Γεωργίαδη πυροδότησε την πολιτική αντιπαράθεση.

Ο κ. Παπουτσής διαμήνυσε ότι «δεν θα επιτρέψει σε κανέναν ούτε στο ΛΑΟΣ ούτε σε άλλες δυνάμεις της άκρας δεξιάς, να οργανώσουν τους πολίτες έτσι ώστε να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους» και επεσήμανε ότι «κάποιες πολιτικές δυνάμεις στοχεύουν να μειώσουν την εμπιστοσύνη των πολιτών στο κράτος, προκειμένου να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη».

Τέλος, ζήτησε από τον βουλευτή του ΛΑΟΣ να αφήσει «την έννοια της επιβεβαίωσης του θράσους έξω από την αίθουσα».