Τη δημοσιοποίηση των επιστολών που έχουν στείλει ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Ευάγγελος Βενιζέλος στο ΔΝΤ ζήτησε και πάλι η ΝΔ με τον εκπρόσωπο του κόμματος να διερωτάται γιατί αρνούνται να δώσουν τις επιστολές στη δημοσιότητα όπως είχαν δεσμευτεί;

O κ. Μιχελάκης επεσήμανε ακόμη ότι για όλα τα θέματα που αφορούν στην εφεδρεία, το φορολογικό, το μισθολόγιο και τις αποζημιώσεις, η ΝΔ θα τοποθετηθεί ξεκάθαρα όταν αυτά έρθουν στη Βουλή, επεσήμανε ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης.Την ίδια ώρα, πάντως, ο τομεάρχης Εργασίας Νίκος Νικολόπουλος κάνει λόγο για τραγικό απολογισμό των δύο χρόνων της κυβέρνησης που κλείνει με την εργασιακή εφεδρεία μεγάλου αριθμού εργαζομένων.


  

Ερωτήματα για νέες συμβάσεις

Συνέχεια στο θέμα των νέων 83 νέων συμβάσεων στην Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ δίνει η ΝΔ, τονίζοντας πως τα ερωτήματα που έχει θέσει για το θέμα παρέμειναν αναπάντητα, παρά τις δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού Δ. Ρέππα.

Ζητώντας "ουσιαστικές και καθαρές απαντήσεις", ο κ. Μιχελάκης ζητά να μάθει από την κυβέρνηση γιατί στη θέση των 53 εργαζομένων που απολύθηκαν προσλαμβάνονται 83 για να παράξουν το ίδιο έργο, γιατί προχώρησαν στην έγκριση νέων προσλήψεων και δεν κάλυψαν τις ανάγκες από τους 30 χιλιάδες που πρόκειται να βάλουν στην εφεδρεία και να απολύσουν και, τέλος, γιατί ο κ. Ρέππας κάνει συμβάσεις έργου και όχι συμβάσεις ορισμένου χρόνου, ώστε να γίνουν με πλήρη έλεγχο και όχι απλή έγκριση του ΑΣΕΠ;   Για την εγκληματικότητα

Η ΝΔ θα συνεχίσει να καταθέτει στη βουλή την Επίκαιρη Ερώτηση του Αντώνη Σαμαρά προς τον Πρωθυπουργό για την έξαρση της εγκληματικότητας και την ανασφάλεια που βιώνουν οι πολίτες , μέχρι αυτή να απαντηθεί, ξεκαθάρισε ο Γιάννης Μιχελάκης καθώς σήμερα ο Γιώργος Παπανδρέου δεν προσήλθε στη βουλή για να απαντήσει.