Αιχμές για καθυστερήσεις και έλλειψη αποφασιστικότητας άφησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Βουδούρης, μιλώντας στο ραδιοσταθμό Bήμα 99,5, ενώ έκανε λόγο για υπουργούς που δεν αναγνωρίζουν τις ευθύνες τους. Για τις πιέσεις εκ μέρους της τρόικα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ είπε: «Όλοι καταλαβαίνουμε ότι υπήρξαν καθυστερήσεις και δεν αξιοποιήσαμε το καλοκαίρι όπως έπρεπε για να προχωρήσουμε γρήγορα και συνεπώς υπάρχουν πιέσεις των δανειστών μας για να πάμε πιο γρήγορα. Μου κάνει εντύπωση κάθε φορά πώς στελέχη που υπήρξαν υπουργοί επί δεκαετίες κάνουν σωστή μεν κριτική, αλλά παραλείπουν να κάνουν αυτοκριτική για τη δική τους ευθύνη σχετικά με την κατάσταση. Γιατί είναι κοινή παραδοχή ότι η κατάσταση που βιώνουμε σήμερα δεν είναι αποκλειστική ευθύνη της παρούσης κυβέρνησης. Είναι ένα αποτέλεσμα μιας χρόνιας δυσλειτουργίας του πολιτικού συστήματος, με αποκορύφωμα την τελευταία πενταετία του κ. Καραμανλή, αλλά εδώ πρέπει να βάλουμε και μια αυτοκριτική».

Για το ποιος έχει την ευθύνη για όλη αυτήν την κατάσταση που περιγράφει: «Το θέμα για μένα είναι ότι, ενώ ξέρουμε ποια μέτρα πρέπει να πάρουμε και τα παίρνουμε και η κοινοβουλευτική ομάδα τα ψηφίζει, δεν προχωράμε με αποφασιστικότητα και την κατάλληλη ταχύτητα. Πιστεύω ότι έχει ευθύνη γι’ αυτό η κυβέρνηση, αλλά την αδικούμε και κάπως, διότι υπάρχουν υπουργοί που κάνουν καλή και σκληρή δουλειά».

Για το αν χρειάζονται εκλογές ο κ. Βουδούρης είπε ότι δεν πιστεύει ότι η αλλαγή του χρώματος της κυβέρνησης θα αλλάξει κάτι. «Αυτό που τη στιγμή αυτή δεν δουλεύει είναι το μοντέλο διακυβέρνησης. Αυτό μας έφερε σε ένα αδιέξοδο και ισχύει από την πτώση της δικτατορίας και μετά και το θεωρούμε λίγο ή πολύ αυτονόητο και δεν το συζητάμε ποτέ. Είναι κατά βάση πελατειακό, με αποκλειστικά μονοκομματικές κυβερνήσεις που προκύπτουν από ένα εκλογικό σύστημα άκρως πελατειακό και συνεπώς μπαίνει η έννοια του πολιτικού κόστους που παραλύει κάποιους υπουργούς» επεσήμανε.