«Υπάρχει ένα μικρό κομφούζιο. Άλλα λένε τα think tanks και οι σύμβουλοι και άλλα λένε οι τράπεζες», τονίζει χαρακτηριστικά η επικεφαλής των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, Μαριέττα Γιάννακου στο «Βήμα 99,5». 
Συγκεκριμένα η κ. Γιαννάκου μιλώντας για τη στάση των Ευρωπαίων σχετικά με το ελληνικό ζήτημα ξεκαθαρίζει ότι «Αυτή τη στιγμή στη Γαλλία οι τράπεζες που έχουν ελληνικά ομόλογα έχουν το μεγαλύτερο πανικό. Το ουσιαστικό μεγάλο πρόβλημα είναι στην Ιταλία που έχει χρέος 1,9 τρις ευρώ. Κανείς δεν περίμενε τόσο μεγάλο χρέος. Και αν καταρρεύσει, το θέμα θα πάει στη Γαλλία» και προσθέτει «σωστά τα μέτρα για την οικονομική διακυβέρνηση, αλλά το σύστημα πρέπει να αλλάξει και να πάμε στον κοινοτισμό. Δυστυχώς, στο διάστημα αυτής της διετίας παραμέρισε η Επιτροπή από το προσκήνιο, ενώ αυτή έχει την πρωτοβουλία σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λισαβόνας».

Όσον αφορά την πρόταση που αφορά μεγαλύτερο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους η Μαριέττα Γιαννάκου επισημαίνει ότι « όσο και αν προσπαθούμε, δεν υπάρχει περίπτωση να προχωρήσουμε αν δεν λύσουμε το ζήτημα των δαπανών που αυξάνονται συνεχώς» και διευκρινίζει ότι «αυτό είναι που εξοργίζει κιόλας την ευρωπαϊκή πλευρά».

Όσον αφορά τη συναίνεση η κ. Γιαννάκου τονίζει ότι «απόλυτη συναίνεση δεν υπάρχει» επισημαίνοντας ότι
«για να μιλήσουμε ωμά, αυτό για το οποίο θέλουν τη συναίνεση της Ν.Δ. είναι ότι η κυβέρνηση φοβάται να κάνει μόνη της τις αποκρατικοποιήσεις, όταν πιέζεται να πουλήσει και οι τιμές κάνουν βουτιά».

Για το αν εκτιμά ότι θα υπάρξουν πιέσεις από την πλευρά του ΕΛΚ προς τον κ. Σαμαρά για μεγαλύτερη συναίνεση δηλώνει «Όχι. Ο κ. Σαμαράς θα πάει στη Σύνοδο του ΕΛΚ τώρα και πρέπει να σας πω ότι υπάρχουν φωνές αυτή τη στιγμή που θεωρούν ότι έχει δίκιο».