Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός δέχεται εισηγήσεις για την ανάληψη πολιτικών πρωτοβουλιών. Μία από αυτές τις πρωτοβουλίες είναι η σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών σε μία ακόμη προσπάθεια επίτευξης της μίνιμουμ συνεννόησης ώστε να οδηγηθεί ενισχυμένος στην Σύνοδο Κορυφής.

Άλλες πληροφορίες θέλουν το Γιώργο Παπανδρέου να εξετάζει το ενδεχόμενο πρότασης για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας μετά την τελική συμφωνία στην Ευρώπη. Και αυτό γιατί πολλοί εκτιμούν ότι εάν προταθούν από τους Ευρωπαίους και άλλα μέτρα ή μεγαλύτερο «κούρεμα» του χρέους δύσκολα θα μπορέσουν να ψηφιστούν αυτά στη βουλή μόνο από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.

Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν τον πρόεδρο της Δημοκρατίας να καλεί όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και μαζί με τους πρώην πρωθυπουργούς Κώστα Καραμανλή, Κώστα Σημίτη και Κωνσταντίνο Μητσοτάκη να αποφασίσουν τα πρόσωπα σε μια κυβέρνηση συνεργασίας.

Βλέποντας τα σενάρια για κυβέρνηση εθνικής ενότητας και πιθανή αποχώρηση του Γιώργου Παπανδρέου από τη θέση του πρωθυπουργού να «φουντώνουν» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, με ανακοίνωσή του αργά το απόγευμα του Σαββάτου, κάνει λόγο για απαράδεκτα προϊόντα φαντασίας που ουδεμία σχέση έχουν με την αλήθεια.

Η Άννα Διαμαντοπούλου σε συνέντευξή της στο «Κεφάλαιο» τονίζει εκτιμά ότι πρέπει να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια εθνικής συνεννόησης, ενώ ο Γιάννης Ραγκούσης, συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα» δηλώνει αντίθετος με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, λέγοντας ότι θα ήταν «ιστορικό έγκλημα σε βάρος της χώρας».

Σχετικά θέματα:

Μόσιαλος: «Προϊόντα φαντασίας τα περί κυβέρνησης συνεργασίας»

Διαψεύδει η κυβέρνηση τα σενάρια περί κυβέρνησης συνεργασίας μετά το κούρεμα του χρέους

Διαμαντοπούλου: Η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει σε πολιτικές έκτακτης ανάγκης

 

Πηγη: kathimerini.gr